Peru-sukat eli kirjoneulesukat Inkojen tyyliin


On varmaankin tullut jo ilmi, että nykyään isäntä meillä nimeää näitä kutomiani sukkia😅 Eikä tarvitse edes pyytää nimeämään, hän sanoo mielipiteensä ohikulkiessaan. Näistäkin tuli heti arvio, että nuo näyttävät ihan inkojen ja atsteekkien kuvioilta ja väritykseltä, joten siitä nimitys Perusukat. Peruhan taisi olla aikoinaan Inkavaltion alueella tai toisinpäin; muinainen Inkavaltio sijaitsi nykyisen Perun alueella.


                 


Näissä kuviointi on sama kuin edellisissä kiemurasukissa, vain väritys on täysin eri. Näitä kiemurasukkiahan tulee jatkossa lisää erilaisilla värityksillä ja nimet tulevat maitten tai maanosien mukaan.


                     


Lankana on ollut Novitan Nallelangan vaalea liila, puhtaanvalkoinen, sahraminkeltainen ja heinänvihreä. Vain tummanvihreä on Kaupunkilangan Rotvallia. Edelleen jaksan ihmtellä kuinka väri ja värisävy muuttuu toisenlaiseksi, kun sen yhdistää eri värien kanssa. Kerällä ollessaan näyttää niin sopivan yhteen, mutta kutoessa ei ehkä enää sovikaan. Joten näihinkin on tehty monenlaisia kokeiluja, että jokainen väri näkyisi eikä toinen väri samenna viereistä väriä.


                       


Kuvat olen ottanut tänäaamuna kesäaamun hämärissä terassin tummaa laudoitusta vasten. Kuvat ovat siis jossain määrin tummanpuhuvia, mutta sopii ihan sukkien teemaan:)


                       

Kommentit

 1. Peru sukat, mutta älä pura ;)
  Hauskat kuviot ja värit sopii minusta hyvin yhteen. Kerällä ja keskeneräsessä sukassa ei aina tiiä, mut valmis pari on yleensä oikein hyvän näkönen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en peru, eiku pura:) Loppujen lopuks ihan yhteensopivat värit tuli valittua omastakin mielestä.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin

Marimekon Unikkosukat