Arabia/Novita-suunnittelukilpailun satoa



Tässäpä onkin vierähtänyt tovi, kun olen viimeksi blogia päivittänyt. On ollut monenlaista puuhaa eikä vähiten tilaustöiden tekemistä. Minä kun en ole mikään huippu tässä ajankäytön suunnittelussa ja sitten aina meinaa tulla hoppu, kun lupailen liian positiivisesti.😅Onneksi ei kuitenkaan ole kuin muutaman päivän heitto näissä arvioinneissani, joten ehkä opin pikkuhiljaa tämänkin asian.

Mutta sitten otsikon asiaan. Novita ilmoitti instasivuillaan, että kaikille Arabia/Novita-kilpailuun osallistuneiden töiden suunnittelijoille on ilmoitettu valinnasta ja koska mikään minun suunnittelemistani töistä ei ollut tullut valituksi, voin ne nyt surutta julkaista blogissani. Yllättävää kyllä, en ole kovinkaan pahoillani, vaikka töitäni ei valittu, koska itse suunnitteleminen oli mukavaa ja aika meni leppoisasti. Opin myös jotakin uutta jokaisen neuletyön kohdalla, joten ei mennyt hukkaan tämäkään aika.


Ensimmäinen työ oli tämä 24h avec purppura; pipo ja tuubihuivi. Oli mukava tehdä briossineulosta ja saada kavennuksetkin menemään suht siististi. Ja onnistuin saamaan pipon päälliosaan muodostettua pienen pienen kukan ihan niinkuin on lautasessakin.




Toinen työ taisi olla nämä Huvilasarjan sukat. Kuvio ei ollutkaan mitenkään helppo suunnitella, joten käytin reilusti ”taiteilijan vapautta”.😅 Itse pidän erityisesti yläosan helmirivistä, jossa korvasin Vanamon kukan helmellä. Enkä yhtään tiedä, onko kukka vanamo, mutta minulle se on.


                       



                          


Seuraavaksi taisin suunnitella nämä Sanna-lautasesta inspiksen saaneet sukat. Tein ensiksi keltaisesta ja vihreästä, kunnes älysin, että toinen väri taitaa ollakin lähempänä vaaleanvihreää ja purkasin ja aloitin uudestaan. Kasvi taitaa olla Krassi, jos en ihan pahasti ole erehtynyt. Minullehan tärkeintä ovat värit, joten niiden valinnassakin meni aikansa.


                      


Sitten innostuinkin monen vuosikymmenen jälkeen yrittämään puseron tekoa ja koska Huvila-sarja on mielestäni kaunis, tiesin heti, minkälaisen halusin tehdä. Tässä korvasin Vanamon-kukan nypyllä ja sekin oli aika uusi tuttavuus tekniikoissa.

Kerroinkin aikaisemmin laskuvirheestäni, jonka ansiosta minulla oli 1 kg Novitan Woolly woodia, joten lankaa riitti enemmän kuin reilusti vielä hameeseen puseron pariksi. Hameosa eräänlaisella pintaneuleisella joustimella ja kuvio alaosaan. Tästä taidan tehdä ihan virallisen ohjeen jossakin vaiheessa.🤔


                      


No koska aikaa vielä oli, Puhallus-sarjan kahvikupista sukat😁 Näissä pidän itse kuviosta kuin myös alun eräänlaisesta palmikosta, joka toistuu myös nilkkaosassa. Värikin on aika pirtsakka☀️


                      


Sitten vielä simppelit Salmiakkikuvioiset sukat retrokahvikupin mukaan. Näistäkin voisin ohjetta laittaa, koska nämä ovat leppoiset tehdä ja sopivat ihan kesäkäsityöksikin.


                          


                           


Näiden suunnitelmien parissa meni mukavasti kevät. Erityisen onnellinen olen, kun jaksoin puseron suunnitella ja tehdä. Ehkäpä siitäkin seuraa vielä jotain jatkoa😊



Kommentit

  1. Näin monella ihanalla työllä osallistuit, näistä olisi kyllä jokin voinut tulla valituksi, ovat sen verran upeita! Olin ihan varma, että tuo hame tulee valituksi, on sen verran ihana ja näin sen jo lehdessä asti :D Mutta tee ihmeessä ohjeet vaikka näistä kaikista, kun ovat sen verran upeita, hame ansaitsee ainakin ohjeen! Mielenkiinnolla odotan kyllä lehteä, että millaisia töitä siellä on.

    Osallistuin kahdella työllä, nekään eivät tulleet valituiksi, mutta näin se oli tarkoitettukin. Ajattelin kirjoitella ohjeet niistä, mutta menee syksylle, kun ovat lapasia ja en viitsi kesällä lapasohjeita julkaista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja kyllä minä yritän näistä muutamista saada ohjeet hiottua valmiiksi ja laitettua tänne blogiin:) MInäkin odotan mielenkiinnolla, mitä malleja on valittu lehteen kuin myös sitten sinun lapasten ohjetta.

      Poista
  2. Siis voi elämä, miten ihania kaikki! Oletko katsonut sähköpostin roskapostikansion? En saata uskoa, ettei näistä mikään tullut valitusti lehteen, sillä minusta nämä kaikki kuuluvat sinne. Ihan varmasti se Novita-maili makoilee siellä jossain sinun sähköpostikansiossa, tsekkaappa uudestaan. Sinulta syntyy niin kaunista jälkeä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli vähän sama mieleen, että ettei olis viesti roskapostissa ;) Tai sitten jos ei ole, niin tuli mieleen että yhteydenotto Arabiaan ja sellainen oma mini-Arabia neulemallisto ;) :)

      Poista
    2. No voi että te ootte ihania! Ja olen katsonut roskapostinkin ja ei siellä mitään ole. Mutta varmasti sitten kun lehti ilmestyy, huomataan kuinka ihania malleja siinä on ja sitä saa ihan toisenlaisen perspektiivin näihin omiin malleihin. Mutta siis lämmittää kovasti, että tykkäsitte suunnittelemistani töistä:):)

      Poista
  3. Ihan mahtavia kaikki! ♥ Niin ihania, etten osaa edes lempparia valita, mutta jotenkin tuntuu, että Sanna ja Puhallus olisivat olleet lähimpänä valintaa, minun mielestäni (Tsekkaas se roskapostilaatikko!?)
    Aurinkoista alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja olipas kiva, että tykkäsit! Roskapostilaatikko tsekattu:)

      Poista
    2. Aika monet ovat nyt näemmä laittaneet FB:in neuleryhmiin kuvia omista julkaisematta jääneistä, suunnittelemistaan sukista. Ihan alkaa kiinnostaa, että mitkähän mahtoivat läpäistä seulonnan..?

      Poista
  4. Mahtavia töitä olet suunnitellut ja vielä noin monta. Upeaa. Jos tämä olisi äänestys, niin äänestäisin Puhallus-sukkia.

    VastaaPoista
  5. Voi miten kauniita töitä olet tehnyt kilpailuun. Aivan mahtavia kaikki ,huvila sarjan hame sattui silmiin ekana.

    VastaaPoista
  6. Aivan mahtavan kauniit työt!

    (Luulen, että sinulla menee kommentteja roskapostiin 🤔)

    VastaaPoista
  7. Hei! Tosi kauniita neuleita olet suunnitellut! Tee ihmeessä niihin ohjeet! <3

    VastaaPoista
  8. Tässähän ne viimein on (olen hidas lukija :) ). Kaikki suunnitelmasi ovat kauniita, mutta tuo hame on kaikkein kaunein. Toki puserokin on, mutta olen niin huono villapaitojen käyttäjä, että hame menee ohi. Jostain syystä tulee mieleen neulepuku, joka minulla oli lapsena, äiti oli sen tehnyt neulekoneella. Siinä oli housut ja tuollainen samantapainen yläosa. Värit olivat ihan eri (oranssi ja musta), mutta jotain yhteneväisyyttä on.
    Minulla on noita hameita kesken kaksikin, mutta ei taida mikään valmistua ;D
    Jos lupaan tehdä jollekulle jotain, sanon aina, että teen, jos ei ole mitään kiirettä. Joskus työ valmistuu ihan parissa päivässä tuosta kommentista huolimatta, mutta ajatus ikuisesta, käytettävissä olevasta ajasta tuo rauhaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä