Monenmoista näin ennen joulua





 Nyt on tapahtunut kaikenlaista näin pitkäaikaissairaan vinkkelistä katsottuna, että en varmaan kaikkea edes muista kertoa.

Päällimmäisenä nyt kuitenkin Navetanvintin Joulumyyjäiset, jotka olivat viime viikonloppuna. Perjantaista sunnuntaihin ja joka päivä 4h ja minä olin menossa mukana. Ensiksi perjantaina avustajan kanssa hurruuttelimme paikalle ja totesimme, että on kylmä. Navetanvintillä ulkoilman lämpöisessä kelissä neljä tuntia on kyllä saavutus ja istua ei oikein voinut, kun tuli vielä kylmempi. Mutta tunnelma oli jouluinen ja ihmisiä kävi runsaasti koko viikonlopun, joten suunnitelmissa on kyllä ensi vuonnakin suunnistaa tähän tapahtumaan. Onneksi ihan lähellä oli piste, josta sai ostaa makkaraa, toasteja ja glögiä ja niitähän tuli sitten syötyä😅 Ja kahviosta makeita leivonnaisia ja samalla reissulla piti istua vessassa mahdollisimman kauan, että sai lämmitellä. Sunnuntai oli sitten vähän liikaa minun kunnolleni, mutta melkein loppuun asti silti sinnittelin. Ensi vuonna ehkä riittää pari päivää.



Minun piti tilata ihan muita neulekirjoja, mutta kun näin nämä kirjat Adlibriksen sivuilla, tilasin sitten nämä. Färsaaren neuleita ja Japanilaiset neulekuviot. Ovat mielenkiintoisia varsinkin, kun pidän kaikenlaisista perinnekuvioista ja noita japanilaisia kuvioita voisi vain katsella, vaikka niitä ei koskaan kokeilisikaan tehdä😁

Tein minä sukkiakin tässä aika lailla. Tässä nyt parit miesten sukat näytille.



Ensimmäistä kertaa minuakin lähestyttiin lankanäytteiden osalta ja tietysti minä nyt näytteitä otan vastaan. Isokummun kehräämö tästä Keski-Pohjanmaalta tekee lankaa suomenlampaan ja kainuunharmaan villasta ja valmistaa sen kehruuöljyttömästi. Eli tarkoittaa sitä, että villat pestään itse ekologisesti(en tiedä mitä prosessi pitää sisällään) ja koko kehruuprosessi suoritetaan ilman ihoa ärsyttävää ja tuotteeseen hajua jättävää kehruuöljyä. Näin siis lukee heidän tiedotteessaan.



Itseäni on kiinnostanut jo pitkään saada kokeilla ihan suomenlampaasta Suomessa kehrättyä villalankaa, mutta mietityttänyt näin monikemikaaliyliherkkänä miten sen kestän. Kun itse prosesseista ei ole tietoa, ei voi muuta kuin kokeilla, soveltuuko lanka ja nyt tuli oiva tilaisuus. Se, että langassa käytetään lanoliinia ja värjätään kasviväreillä, ei todellakaan ole mikään hyve mcs-potilaalle. Toisin kuin luullaan, kasvikunnan tuotteet ns. luonnontuotteet, eivät ole mitään autuaaksi tekeviä, koska luonnossakin esiintyy kemiallisia yhdisteitä ja ihan myrkkyjäkin. Jopa voimakkaasti lehtivihreää sisältävä kasvi ei sovellu monikemikaaliyliherkän kotiin. Myöskään pitoisuuksia ei tutkita samalla lailla kuin esimerkiksi lääkkeissä eikä niitä toisaalta vaaditakaan rohdosvalmisteissa.

Kerroin että lanoliini voi aiheuttaa ongelmia, mutta että olen valmis kokeilemaan. Paketti tuli ja heti avatessa haistoin erilaisen tuoksun langoista. Ummehtuneen kirpeän tuoksun, jota välttämättä muut eivät haista. Avustajani kyllä haistoi. Minulla tulee tuoksusta lamppuöljy mieleen enkä tiedä, onko se lanoliinin vai kasvivärien tuoksua. Itselläni on ollut lampaita monta vuotta lemmikkinä nuorempana, joten tiedän miltä lammas tuoksuu ja tämä ei täysin ollut sitä.

Mutta lanka oli pehmeää ja voin hyvin kuvitella, että soljuu käsissä juurikin lanoliinin ansiosta. Ja pitää myös varmasti lämmön samasta syystä. Ensiksi ajattelin, että teen pipon tai lapaset, mutta ajattelin sittenkin tehdä kotisukat, jotta langan tuoksu ei ole niin lähellä nenää. Nyt todellakin toivon, että pystyn kutoa tästä langasta, koska niin pehmeää se on. Kerron myöhemmin kuinka kävi.👍


Edit: Ja niinhän se napsahti selkä rasituksesta(noidannuoli), että muutama päivä nyt otetaan lunkimmasti kuin yleensä.😏






Kommentit

  1. Aivan ihania sukkia. Terveisin Marika

    VastaaPoista
  2. Mahtavaa, että olet jaksanut osallistua noille joulumyyjäisille!

    Kuinka paljon sinulla oli myytävää mukana ja millaista?
    Tuo lankakääreiden liittäminen sukkapareihin on nerokkaan helpottava juttu tuotetietojen välittämiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin sanottiin myyjäisissäkin, että hyvä kun on vyötteet sukissa. Niihin on kyllä helppo sitten laittaa kokonumeroa ja langankin pesuohjeet on sitten tiedossa. Olisin toivonut saavani paljon enemmän myytävää tehdyksi, mutta 70 kpl kaikkia (sukkia, lapasia, pipoja, huiveja) joutui nyt riittämään tällä kertaa. Enemmänkin olisi varmaan mennyt lapasia, jos olisi ollut:)

      Poista
    2. Kiitos, Irkku!

      Mahtavan määrän käsitöitä sait tuonne tehtyä!
      Onnittelut vielä upeasta suorituksesta 🥰

      Poista
  3. Upea myyntipöytä sinulla näkyy olleen. Kiva, että pääsit tapahtumaan.
    Toivotaan, että noidannuoli pian hellittää. Lepäile.

    VastaaPoista
  4. Jouluna on kyllä parasta nämä tapahtumat, kiva että osallistuit! Ihanat saadut vyyhdit, niin joulunvärisetkin. Jään odottelemaan niistä jotain valmista ja pikaista paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja oli kyllä tosi kiva, että kykenin osallistumaan. Ensi vuonna ehkä osaa sitten varautua ihan toisella lailla ja ei ehkä kolmea päivää tosiaan enää kannata suunnitella. Parikin päivää riittää ihan hyvin. Kotisukkia mietin noista langoista, mutta katsotaan nyt jos niistä tuoksu häipyisi tässä päivien kuluessa.

      Poista
  5. Joulumieltä varmasti löytyi myyjäisistä. Harmi, että aina joudut palautumaan tuollaisten kivojen juttujen jäljiltä. Taisi kuitenkin olla sen arvoista, jos kerran suunnittelet ensi vuodellekin paikkavarausta.
    Japaniassa taidetaan harrastaa paljon monimutkaisia palmikkokuvioita, ainakin tuon kirjankannen mukaan :) Minun pitäisi varmaan tehdä poistoinventaario neulekirjoistani ja lehdistäni, niin voisin ostaa taas uusia... vaikka ei se ole estänyt tähänkään asti :)
    Tykkään noista miestensukkien väreistä. Voisin käyttää itse.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä