Kesäpostausta

Juhannukselta mies jäi kesälomalle kuin myös avustaja, joten tässä on ollut hieman haeskelua löytää uudet rutiinit ja pitää rajansa. Väkisinkin tulee tehtyä liikaa ja sitten tekeminen kostautuu yövalvomisena ja seuraavana päivänä, mutta meneehän se kesä näinkin.

Olen tosiaan joskus tainnut mainita, että minä elän hetkessä, en säästä pahan päivän varalle, koska ne pahat päivät (taloudellisesti) ovat nyt. Ja minun uusien periaatteideni mukaisesti silloin eletään, ei mietitä tulevaa eikä tasan tarkkaan säästetä. Säästämisen aika on joskus toiste.

Sairauteni ja toimintakykyni puolesta olisin täysin oikeutettu erilaisiin apuvälineisiin, mutta suomeksi sanottuna siihen menisi ikä ja terveys niitä hakiessa, perustellessa ja odotellessa päätöstä, joten päätin, että minä teen ja hankin kaiken itse, sen mukaan miten pystyn enkä jää enää odottamaan apuja enkä muutakaan. Monta vuotta mietin tätä ja kun lopulta löysin netistä ihanan viininpunaisen, ostin sähköisen apuvälineeni👏👏 Sähköskootterin🛵🛵


                            


                              


Tarkkaan on mietitty kaikki penkit, käsien korkeus, tavaratilat, skootterin nopeus, akun kesto yhdellä latauksella ja kaikkea, mitä nyt mieleen tulee. Skootteri menee 25km/tunnissa eli menee pyörästä ja pyörätiellä tällä ajetaankin. Pyöräilykypärä päässä ja nopeus on minulle ihan riittävä, jotta ehdin reagoida tilanteisiin. Tällä pystyn hakea lähikaupasta vaikka postipaketin, vaikka muuten olisin siinä kunnossa, että en pyörällä jaksaisi. Olen kokeillut ja tällä pystyn, kunhan asia on helppo muuten toteuttaa, juurikin esim postipaketin vienti tai nouto. Ainut haittapuoli oli kesäkuun alussa voimaan tullut uusi tieliikennelaki, jonka vuoksi tähänkin täytyi nyt ottaa liikennevakuutus, koska painaa yli 25 kg. No, onneksi tällä ajetaan vain kesäisin, joten vakuutus otetaan vain kesäksi.


                           


Skootteri kun on kaksipaikkainen, laitoin ”tarakalle” pyörän korin, johon voin laittaa paremmin tavaroita. Kuin myös tilasin tilavat sivulaukut, joihin mahtuu myös yllättävän paljon.


                             


Vappuajelullakin käyty...


                              Sitten tilasin 8 hengen tiipiin.⛺️ Tässä mahtuu oleskelemaan ja seisomaankin suorana ja testattu on jo parinakin yönä. Patja vain täytyy olla pehmeä ja kunnon makuupussi, niin onnistuu. Kutimet tietenkin mukana, niin ilta menee mukavasti teltassa😁


                           


                          


Terassillakin on nyt monta paikkaa, joissa voi istua ja kutoa. Uusimpana kulmasohva, johon voi kellahtaakin, kun siltä tuntuu:)


                           


                           


                       


                          Kokkolan keskustan torilla on joka kesäkeskiviikko ns. Iltatorit ja sinne saa mennä myymään kirpputorityylisesti vakimyyjien lisäksi. Paikka maksaa vain 6€/ilta ja on ollut todella suosittu nyt lämpiminä päivinä. Tähän olen koittanut levätä aina viikolla, että jaksan sitten keskiviikkona myydä leluja, vaatteita kuin myös kutomiani sukkia. Jokainen sentti, mitä tulee, auttaa paljon, varsinkin ruokalaskuissa. Iltatorit jatkuvat ihan elokuun loppuun ja tarkoituksena on osallistua niihin mahdollisimman monesti.


                         


                          


Kesäreissu meillä on vielä tarkoitus tehdä, mutta siitä sitten myöhemmin. Voi olla, että talvella syödään pieniä kiviä, mutta koska emme ole päässeet 13-vuotiaan poikani kanssa mihinkään reissuun sairasvuosieni aikana, nyt on melkein viimeinen kesä, kun se on tehtävä, kun pojan saa vielä mukaan. Sitä suunnitellessa ja siihen säästäessä…👍😊


Tein Kotivinkin testin, minkälainen neuloja olen. Aika hyvin osui👏🥳


                           

Kommentit

 1. Ihanaa, että saat hoidettua asioita uudella skootterillasi. Toivon iltatorimyynnillesi menestystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!🩷 Olen kyllä itsekin hyvin tyytyväinen, että onnistuu meno tuolla skootterilla; ei ollut hutiostos👍😊

   Poista
 2. Vau, skootteri on upea! Ja hienoa, että sairaudestasi huolimatta pystyt liikkumaan sillä - rehellisesti sanottuna olen vähän kade, kun en itse pysty täällä maalla yksin käymään edes kävellen kaupassa; matka ei olisi pitkä, mutta kun ei ole kävelytietä eikä kunnon piennartakaan, niin en uskalla tienlaitaa lähteä kulkemaan. Vaikka maalla asutaan, jos jonkinlaista isoa rekkaa menee edes takaisin traktorien ja muiden maataloushärveleiden lisäksi eikä sitä kohtauksen tullessa tiedä mihin suuntaan sitä humpsahtaa.
  Ja tuo tiipii on myös ihana! Ulkona nukkuminen on kesällä ihanaa, kun löytää kaikin puolin hyvän paikan. Terassinne on houkutteleva, siellä varmasti viihtyy neulomassa - pidätkö lukemisesta?

  Meillä oli tänään oman kylän perinteiset Kyläpäivät - tänä vuonna ei menty käymään, mutta iloiset äänet kuuluivat meille pihalle asti ja ohitsemme kulki koko aamupäivän ajan autoja, pyöräilijöitä ja jalankulkijoita; tytöt kesämekoissaan helmat heiluen.

  Ihanaa loppukesää sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja hyvää kesänjatkoa teillekin!🩷 Joo en taitaisi minäkään tohtia mennä, jos ei pyöräteitä olisi; sen verran kyllä aina jännittää, jos jossakin kohtaa joutuu poukkaamaan autotielle että.
   Minä pitäisin kyllä lukemisesta, mutta ei näillä aivoilla enää onnistu, mutta onneksi kokeilin äänikirjojen kuuntelua ja sen lukemisen tajuan. Avautui ihan uusi maailma äänikirjojen parissa👍🤗

   Poista
  2. Hienoa, että löysit äänikirjat - niiden kautta vuosien jälkeen minäkin olen päässyt jälleen kirjojen pariin.
   Onko Saavutettavuuspalvelu Celia tuttu?
   Eli maksuton äänikirjapalvelu (muun muassa) juuri meitä varten .

   Poista
  3. Kyllä, juurikin Celian kautta kuuntelen👍Vertainen vinkkasi tästä palvelusta minulle ja on kyllä todella hyvä, että tällainen on saatavilla🩷

   Poista
  4. Hienoa 😊👍
   Itseäni Celia auttaa tinnituksessakin - joskus korvat soi ja kohisee niin, että jos ei tietäisi sen sattuvan enemmän, niin hakkaisi päätä seinään. Kuulokkeilla kirjan kuunteleminen auttaa siihenkin; kuulokkeilla siksi, että Mursu saa katsella rauhassa tv:tä 😊
   Ja kädet käy samalla käsitöiden parissa...

   Poista
 3. No nyt on menopeli kohdallaan! Näen lankaa noissa kasseissa ja korissa kun huristelet menemään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan oikein arvasit; lankaahan sitä haetaan tällä menopelillä🤭😅🛵

   Poista
 4. Täydellisen upea menopeli väriä myöten!!! ♥
  Olisi ihanaa nukkua ulkona, mutta ei ole edes parveketta, jossa yöpyä. Terassi on houkuttelevan näköinen. Minäkin peukutan myyntimenestyksille kirppiksillä! Luulisi, että kauniit sukkasi menisivät kaupaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!🩷On kyllä monta asiaa nyt, jotka loksahtivat paikoilleen eikä vähiten tuo kesätorikaan😊Välillä menee sukkia, välillä leluja, mutta pääasia, että aina jotakin👍

   Poista
 5. Skootteri upea, teltta aivan mahtava!
  Ihanaa kesämenoa 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!🩷Hyvää kesänjatkoa sinullekin☀️🌸

   Poista
 6. Oooh... mikä punainen ihanuus ja kuskin iolme kertoo kaiken...
  Asenne on kohdillaan - arvostan suuresti ja toivon kunnon myyntejä torille - pöytäkin on niin siisti liina kera.... kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 7. No nyt on hieno menopeli sulla! Ja punainen <3 Minä niin tykkään hiljaisista mopedeista, tulisipa käyttökielto kaikille viritetyille ulvoville mopoille! Ajelehan silti varovaisesti, sillä hiljainen sähköpeli voi tulla muille (huonokuuloisille) liikkujille yllärinä viekkuun.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä