Siirry pääsisältöön

Horoskooppisukat; 8. Neitsyt





Nyt olisi sitten vihdoin ja viimein Horoskooppisukista vuorossa Neitsyt (23.8. - 22.9.).

Tällä kertaa olen tehnyt Samistelusukkien ohjeella (joka siis ostettavissa Lankajengistä) sekä naisten että miesten sukat. Hieman olen kuvioiden paikkoja ehkä vaihdellut ja aikaisempien mallien mukaan yhden kukkakuvion olen sitten korvannut Neitsyen symbolin kuviolla.


Lankana on käytetty:

Naisten sukat:

100 g      Gjestal Maija pastellisininen värinro: 294
50 g        Kaupunkilanka Rotvalli tummansininen värinro: 51
30 g       Muumilanka Muumitalo Nipsu värinro: 291 
30 g       Muumilanka Muumitalo Hemuli värinro: 720


                               



Miesten sukat:

100 g    Kaupunkilanka Rotvalli t.sininen värinro: 51
30 g      Gjestal Maija pastellisininen värinro: 294
30 g      Novita Nalle  VANHA vedenvihreä, jota ei tietenkään enää saatavilla, mutta 
            jokin vaaleanvihreä muu sopii varmasti ihan yhtä hyvin
30 g      Muumilanka Muumitalo Hemuli värinro: 720


Tästä kuvasta ei oikein erota näitä värejä, mutta sukassa on kyllä käytetty sekä vaaleansinistä että vedenvihreää:)


                       



Näin sanotaan Neitsyestä:


Luonnon kiertokulussa Neitsyen aika osuu hetkeen, jolloin luonto alkaa valmistautumaan syksyyn. Lämmin ja huoleton kesä on päättymässä ja kaikki kesän kypsyttämät hedelmät ja marjat on syytä kerätä tarkasti talteen. Jyvät erotellaan akanoista ja muutenkin on menossa kiireisin vuodenaika niin maataloudessa, teollisuudessa, opinnoissa, harrastuksissa kuin perhe-elämässäkin. Neitsyet ovat vuodenaikansa velvoittamina ikuisia huolehtijoita, jotka kaikin mahdollisin keinoin haluavat parantaa ja kehittää olemassa olevia systeemeitä ja järjestelmiä sekä yksityiselämässään että laajemmissa ympyröissä. Neitsyt kyllä huomaa, kun joku asia ei ole kohdallaan tai muuten oikeassa paikassa. Neitsyt huolehtii muita merkkejä paremmin myös itsestään, ulkonäöstään ja kunnostaan.

Älykäs ja erittäin pedantti neitsyt on eläinradan tarkkanäköisin ja analyyttisin merkki.

Merkin suurimpiin vahvuuksiin kuuluvat äärimmäisen hyvä arvostelukyky, nopea ajattelu ja yksityiskohtien ymmärtäminen. Neitsyt on horoskooppimerkeistä perusteellisin ja ahkerin. 

Koska neitsyt on niin valtavan tarkkanäköinen, hänellä on taipumus olla liiankin kriittinen. Pahimmillaan neitsyt voi olla pikkuasioista hermostuva nillittäjä, joka sanoo pienistäkin asioista hyvin säpäkästi. Parhaimmillaan neitsyt on kekseliäs salapoliisi, joka näkee läpi valkoisten valheiden ja tulkitsee aukottomasti toisten hiljaisia signaaleja.

Älykkyytensä ansiosta neitsyt pärjää työssä kuin työssä. Merkillä on luontainen taipumus vaatimattomuuteen, minkä vuoksi neitsyt ottaa isotkin kunnianosoitukset usein tyynen rauhallisena vastaan. Analyyttisyydestään huolimatta neitsyestä löytyy roimasti lämpöä. Usein hän kuitenkin pyrkii siihen, ettei näyttäisi tunteitaan valtoimenaan, koska haluaa käyttää energiansa ennemminkin ympäristönsä tarkkailuun kuin ylenpalttiseen intoiluun.



               



Neitsyt kiteytettynä:

  • Neitsyen vahvuudet TOP 5: Kriittisyys, tarkkuus, ahkeruus, ymmärtäväisyys, harkitsevaisuus

  • Neitsyen heikkoudet TOP 5: Pikkumaisuus, saivartelu, hermostuneisuus, piikikkyys, liiallinen kriittisyys


  • Onnenpäivä: Keskiviikko

  • Onnenväri: Ruskea, vihreä

  • Onnenkivi: Peridotiitti, sardonyksi

  • Elementti: Maa

  • Luonne: Muuttuva

  • Laatu: Feminiininen, negatiivinen

  • Eläin: Lemmikit, kotieläimet



                      


Neitsyen symboli kuvastaa ilmeisesti nuorta naista kutreineen ja mekkoineen ja siitä tein neulontakaavion. Mutta tässä kun tätä nyt tarkastelen, olen tehnyt koukeron väärälle puolelle. Olen siis jo sukat tehnyt ja kaikki muutenkin valmista ja nyt huomaan tämän virheen. Eli jos haluatte tehdä täysin oikean merkin, käännätte kuvion päinvastaiseksi.
Naisten sukissa kaavion mukaan, 8 x 8 = 64 silmukkaa, miesten sukissa yksi välisilmukka lisää kuvioiden väliin, 9 x 8 = 72 silmukkaa. 

Löysin myös kivan kuvan netistä, josta vähän hahmottaa, mistä merkit kenties tulevat. Lainaan kuvaa ja laitan sen tekstiosion viimeiseksi.




Neitsyen värianalyysi:


Neitsyt seestyy sinivihreän avulla.

Kommunikaation planeetta Merkurius hallitsee neitsyttä. Hän on myös vakautta kaipaava maamerkki. Parhaita värejä ovat heleät sinivihreät. Tuliset värit taas tekevät neitsyestä levottoman.
Suosi hempeitä sinisiä, kuten laventelia, lemmikkiä ja harmaansinistä. Valkoinen ja keltaisen sitruunaiset sävyt inspiroivat älyäsi. Ne ehkäisevät myös melankoliaa.
Kirkkaanpunainen, oranssi, kullankeltainen ja pinkki lietsovat neitsyttä hysteriaan. Kun haluat ilmaista arvovaltaa, valitse laivastonsininen, mutta älä käytä tummia värejä päivittäin.



                     


                              



Naisten sukissa ei nyt kauheasti sinivihreää ole, pohjaväri on vaaleansininen. En löytänyt kivaa sitruunankeltaistakaan, joten korvasin tuollaisella viileällä aprikoosilla. Miesten sukissa sitten ehkä enemmän merkin mukaisia värejä käytetty😇


Tässä vielä nämä horoskooppimerkit, joissa taustalla näkyy kuvioiden hahmotelmat:


                    


Kommentit

  1. Kattava kuvaus ja hieno kuvaus.

    Taidanpa soveltaa sitten kuvion lapasiin tai johonkin muuhun neuletyöhön, kun olet julkaissut kauriin merkin. Sellainen tunne tuli nyt :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi joo, olisipa kiva jos tekisit sitten vaikka Kauris-lapaset!🥰Ajattelin muutenkin nyt vähän kiristää tahtia näissä, ettei nyt aivan vuoden viimeisimpiin päiviin jää viimeinen horoskooppi.😊

      Poista
  2. Wau - ihan odotin jo neitsyt sukkiasi!! Upeat!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä