Kaikenlaista, mutta pääasiassa lankoja




Tämän viikon olen harmittavasti ollut paljon huonommassa kunnossa ja kun yhtenä yönä jouduin oksentamaan koko yön, täytyi ambulanssi kutsua sitten aamulla. Ensihoitajat olivat ihania ja nesteytyksen ja pahoinvointilääkkeen avulla sain sitten jäädä kotiin jatkamaan toipumista. Jospa nyt saisin lääkärin kirjoittamaan kunnon pahoinvointilääkkeen reseptin, kun vaste tuli nopsaan ja mikä autuas olo, kun lääke alkaa vaikuttamaan. Tätä kun kirjoitan, olo on vielä kuumeinen ja heikko, mutta osissa kun kirjoittaa, niin selviää tästäkin. Kun eihän me nyt blogin kirjoittamista jätetä liian pitkäksi aikaa, vaikka vointi olisi vähän huonomman puoleinen😅🤪




Nyt kesällä olen kuunnellut äänikirjoja aika ruhtinaallisesti. Kutominen kun ei ole minulle mikään rentoutumismuoto eikä varsinkaan aivojen, joten hienoa, kun löysin toiminnon, jonka avulla en voi miettiä mitään muuta, vain kutoa ja kuunnella. Väkisinkin aivot saavat lepoa, kun ei voi tulla ajatuksia mieleen. Eilen tosiaan, kun vointi huononi radikaalisti yllättäin, selitin avustajalle, että tuntuu niinkuin piuhat olisivat kärähtäneet aivoissa. Ylikuumentuneet ja sitten kärähtäneet. Ehkä siellä tapahtuukin jotakin sellaista, kun ME-sairaudessa jo istuma-asento heikentää aivojen verenkiertoa jopa 24% ja vain verenkierto voi viilentää aivoja, jotka kuumenevat, kun energiaa vapautuu esim ajattelun aikana. Ei näitä aikaisemmin sen kummosemmin miettinyt, mutta nyt, kun on tajuttava, mitä kropassa tapahtuu, jotta voi itse hoitaa itseään, samoin kuin ennaltaehkäistä oireita, on otettava selvää.




Mutta, tässäpä nämä äänikirjat, jotka olen tänä kesänä kuunnellut:

Camilla Läckbergin Fjällbacka-sarja

1. Isprinsessan
2. Predikanten
3. Stenhuggaren
4. Olycksfågeln
5. Tyskungen
6. Sjöjungfrun
7. Fyrvaktaren
8. Änglamakerskan
9. Lejontämjaren
10. Häxan

Ja yhtäkkiä huomasin, että viimeinen on kuuntelematta eli Käenpoika/Gökungen. Mitenkähän tämä jäi huomaamatta?
Aloitin jo kuuntelemaan Lucinda Rileyn Seitsemän sisarusta-sarjaa. En vielä osaa sanoa mitä siitä pidän…




Pitkään aikaan en myöskään ole ostanut lankaa, mitä nyt ihan yksittäisiä keriä ihan pakon edessä. Nyt oli Lankamaailmassa sukkalankamarkkinat ja samalla huomasin, että Dropsin langoista osa oli myös puoleen hintaan. Siinäpä vasta probleema! Päädyin Dropsiin; Alpacaan ja Nordiin ja pariin Kid-silkiin. Avustajani ystävällisesti järjesti kerät ja otti hyvät kuvat; minulle kun olisi tällä hetkellä ollut vähän liian raskasta. Voisin vain istua ja katsella näitä keriä ja värejä…ai niin, mutta niinhän minä teenkin😅🤭




Kommentit

  1. Pikaista paranemista ja toipumista! Ihanan värisiä lankoja! Kyllähän sinulla niitä tuleekin käytettyä. ;) Hyvää alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia myötätunnosta🩷Ja meneehän näitä lankoja, täytyy myöntää😊

      Poista
  2. Ihania lankoja! Mitäköhän niistä mahtaa tulla.... :) Pikaista paranemista sinne ja toivottavasti vointi kohenee pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia🩷Saapa nähdä mitä näistä langoista oikein tulee😊

      Poista
  3. Minullakin on tuo Käenpoika kuuntelematta, kiitos vinkistä! 7 sisarta -sarja oli paikoitellen tosi kiva, paikoitellen vähän tylsä. Viimeinen osa on kuitenkin kaikenkattava, joten kannattaa sinnitellä sinne asti. Minä muuten taisinkin lukea ne sieltä äänikirjapalvelusta, enkä kuunnella.
    Pikaista neulekunnon kohentumista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa hyvä, että tsemppasit kuunteleen 7 sisarusta, muuten ehkä pian olisin jättänyt kesken. On tosiaan paikoitellen vähän tylsähköä; minä kun olen tottunut murhadekkareihin😁

      Poista
  4. Kiva että jaksat kirjoitella meille, vaikka voinnin kanssa on monenlaisia haasteita. Minä olen Camilla Läckbergistä kuullut niin paljon, että pakko kai siihen on tutustua. Laitoin tosin äänikirjapalvelun juuri tauolle, kun ei vaan tullut kuunneltua. Jos ja kun otan sen takaisin, pitänee tuo Läckberg laittaa listalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkäsin kyllä Läckbergistä; vaikka on dekkaria, välillä ihan huumoriakin viljelee. Pitää vielä tuo viimeinen kirja kuunnella👍

      Poista
  5. Ikävä lukea tuosta sairauskohtauksestasi, mutta onneksi sait kuitenkin sitten nopeasti helpotusta ensihoitajilta - toipumista sinulle!
    Ihanan väriset, ihanat langat ja siihen päälle kirjojen kuuntelua, toipuminen lähtee liikkeelle.
    Läckberg ja Riley ovat molemmat minun lukemattomien kirjojen listalla - lista joka vain kasvaa ja kasvaa.... Maailma on täynnä lukemattomia (ja kuuntelemattomia) kirjoja.
    Tuo mitä kerroit aivojen verenkierrosta olikin mielenkiintoista tietoa; se ei ollut minulle ennestään tuttua vaikka minunkin sairauteni aivoja kuormittaa; epilepsiahan on aivojen sähköhäiriö ja jokainen on kohtaus, pienikin, on huono juttu. Voi meidän aivoparkojamme.. Kiitos sinulle tuosta tietoiskusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että pystyin jotakin uutta kertomaan👍😊Ja tosiaan aivoparkojamme; kovilla ovat.
      Nyt ihan tietoisesti laitan äänikirjan päälle, kun alkaa ajatukset liikaa pörräämään mielessä😊

      Poista
  6. Niin ikävää, että olet ollut noin huonona 😢
    Mahtavaa, että vointi on parempaan päin 🥰

    Hauska ihmetys valtasi minut ruotsinkielisten kirjojen listaa lukiessani. Yhtään en ole hoksannut, että äidinkielesi voisi olla ruotsi. Vai luetko muuten vain ruotsinkielisiä kirjoja? Suomenkielesi on nimittäin niin upeaa, ettei moinen ole tullut koskaan edes mieleeni 😲💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kaksikielisestä perheestä (äitini oli suomenruotsalainen), mutta itse puhun mieluummin suomea. Isosiskoni kävi ruotsinkieliset koulut, minä suomenkieliset ja kotona meillä tosiaan puhuttiin molempia kotimaisia😊 Tykkään jotenkin silti kirjat lukea mieluummin ruotsiksi ja nyt kuuntelen äänikirjoina, niin mieluummin myös ruotsiksi. Jos jotakin ei löydy ruotsiksi käännettynä, monesti jätän kuuntelematta.
      Nyt onneksi pikkuhiljaa alkaa vointikin palautumaan, niin pystyy sekä kuunnella että kutoa👍🥳

      Poista
  7. Voi kurjuus - toivottavasti vointi on jo kohentunut....
    Lankakarkkeja jaksoit meille tarjoilla - jotenkin ihanan pehmeitä sävyjä....

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä