Säärystimistä Pöllösukiksi




Alunperinhän minä tein nämä säärystimiksi tai kämmekkäiksi, mutta pikkuhiljaa alkoi tympäsemään tämä idea ja päätin tehdä näistä kaikista sukat; pöllösukat.
Tätä olen siis täällä nyt viikon verran puurtanut🤪



Kaikista ei ollut enää alkuperäisiä värejä jäljellä, joten jalkaterä täytyi raidoittaa, että lanka riitti. Koitin löytää helmien sävyistä lankaa raitoihin, että olisi jotakin järkeä näissä raidoissakin😅 Ihan tyytyväinen olen, että sain yhden mieltä askarruttaneen asian tehdyksi.




Maaliskuussa sain synttärilahjaksi lahjakortin Lankamaailmaan ja silloin tilasin itselleni lahjaksi KnitPro Symfonien sukkapuikkosetin, jossa siis kuudet eri puikot. Paksumpia puikkoja en ole vielä kokeillut, 3 ja 3,5 koot ovat vain olleet käytössä.
Ensiksi oli yhdessä puikossa rispaantuma, johon lanka tarttui koko ajan, mutta onneksi muistin, että näissä puikoissa on vuoden takuu! Puikko korvattiin ja nyt sattui ihan parin päivän sisällä, että molemmista koosta katkesi yksi puikko ihan yhtäkkiä noin vain.
Katsoin takuulappua, jossa luki, että kokonaan katkenneita ei korvata, mutta ajattelin silti yrittää. Selitin, että puikko on tehty liimapuusta ja liimaus on ollut heikko, kun selkeästi eri värien vaihtumiskohdasta osat ovat irronneet toisistaan. Ja Lankamaailmasta ilmoitettiin, että näin voi käydä luonnonmateriaaleissa ja siksipä näissä onkin takuu ja korvaavat🤗Nyt vain odotetaan postia, että pääsee taasen värikkäillä puikoilla kutomaan👍



Kommentit

  1. Ihania pöllösukkia 💖
    Löysin aikanaan tuon pöllöohjeen englanninkielisenä - sitä ei silloin löytynyt mistään suomenkielisenä, eikä tainnut olla kuvaakaan. Pyysin siskoa kääntämään sen mutta mutta... Sisko ei ole käsityöihmisiä, joten hänellä ei ollut hajuakaan sanastosta enkä minä osannut auttaa. Mutta kyllä se ohje sitten lopulta aukesi ja sisko sai "koekappaleena" tehdyt kämmekkäät 😄
    KnitPron puikoissa on tosiaan plussaa tuo, että niissä on takuu. Itse olen tykästynyt Zingin puikkoihin - sain sellaiset käteeni ensimmäisenä työpäivänä vuosia sitten kun menin työkokeiluun ja olin kerralla myyty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin olette ohjeen tajunneet, jos englanninkielisestä sait pöllöt tehtyä👍😊Minäkin tykkään kyllä näistä Knitpron puikoista, kunhan kestäisivät hieman paremmin😊

      Poista
  2. Sukille onkin varmaan enemmän käyttöä, hyvä päätös

    VastaaPoista
  3. Niin ne ideat muuttuu! Hienoja sukkia!

    VastaaPoista
  4. Nättejä sukkia! Minullakin on ainakin kaksi kertaa katkennut samanlainen puikko. Nauratti, kun vaihdoin toisen Rovaniemellä käydessä liikkeessä, josta olin ne ostanut ja sain kuulla, että olisin voinut tehdä sen Oulunkylän (Hki) Lankamaailmassakin. Pääasia, että sain vaihdettua, vaikka molempia kokoja taitaa nytkin olla enää vain neljä puikkoa. Aurinkoista sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia🩷Joo onneksi vaihtavat rikkoutuneet👍Minä olen niin tykästynyt näihin, että en haluaisi muita käyttääkään😊

      Poista
  5. On taas nättejä sukkia ja näitähän sinulta putoilee oikein sarjatuotantona.
    Minulla on sama kokemus KnitPron puikoista, että saattaa tulla rispaantumia, jolloin puikkoa ei voi enää käyttää. Puikot ovat myös katkeilleet. Pidän kuitenkin niiden käsituntumasta ja siitä että puikot eivät ole liukkaat niin kuin metallipuikot. Käytän jatkossakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama täällä, käytän jatkossakin, vaikka katkeilevatkin ja rispaantuvat. Ovat kuitenkin ihanan keveät eivätkä liian liukkaat eikä värikään ole pahitteeksi😊

      Poista
  6. Kivoja pöllöjä. Välillä joku homma vaan jarruttelee ja tympii. Sinä sait sen kääntymään positiivisen puolelle. Lopussa hyvä mieli on paras palkinto.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä