Marimekon UnikkosukatPitikö munkin sitten kokeilla Marimekon Unikkosukkia! No piti tietysti.

Pyydettiin sukkia kaksostytöille ja toiveena oli toiseen kirkas keltainen ja musta ja toiseen jotain sinistä. Ajattelin, että mitä ihmettä minä oikein keksisin noilla väreillä, varsinkin keltainen ja musta teettivät työtä.
Ja sitten välähti, että Unikkosukissa voi käyttää aika vahvoja värejä ja aloitin niiden kypsyttelyn mielessäni. Marimekon Unikkokuvioisissa serveteissä on monia mielenkiintoisia väriyhdistelmiä ja tekisi mieli kokeilla niillä kaikilla väreillä näitä sukkia:)              


Ensimmäiseksi aloitin näistä sinisistä sukista ja suunnittelin kuvioitten järjestystä sitä mukaan kuin kudoin. Unikkokukkaan oli monenlaisia valmiita piirustuksia netissä, mutta koitin valita sen verran pienen, että onnistuisin sen kutomalla saamaan sukkaan. Sukat kun olivat joululahjaksi menossa, niin silmukoimalla ei olisi ollut valmista vielä juhannuksenakaan:) Vain keskustan vaaleansininen ja musta on lopuksi silmukoitu valmiiseen sukkaan. Seuraavaksi oli keltaisten sukkien vuoro ja niihin valitsin keltaisen, harmaan ja mustan. Hieman tuo keltainen on liian kirkas luonnonvalkoista vasten, mutta tiedänpähän seuraavan kerran valita jotakin hieman toista sävyä. Luonnonvalossa näkyy silti ihan hyvin. 
Lankana olen käyttänyt Novitan Nallelankaa ja Kaupunkilanka Rotvallia. Seuraavaksi teenkin ystävälle hieman lyhyemmällä varrella ja katsotaan mitä niistä tulee. 


 

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin