ME JA STIGMA - Tarina ME-sairaudesta ja ihmissuhteista





Julkaisen tämän vertaisystäväni kirjoittaman tekstin hänen luvallaan. Ystäväni, jota ilman en olisi selvinnyt ME:hen sairastumisesta ja sen kanssa elämisestä. Koska, kun sairastut ME:hen, saat kylkiäisenä stigman, jonka takia läheisemme ja ystävämme eivät täysin sairauttamme usko ja todistustaakka on sairastuneella. Pelkkä ME-sairaus olisi jo riittävä, mutta stigma ja sairaus yhdessä tekevät edelleen arjestamme muiden kroonisesti sairastuneiden arkea haastavampaa. 
Seuraava tarina ehkä avaa silmiäsi tajuamaan tämän puolen...




ME JA STIGMA - Tarina ME-sairaudesta ja ihmissuhteista


”Nyt tarvitaan ystäviä. Mutta yksikään ei ole kuullut koskaan ME:sta. Tämä on tarina siitä, mitä yksi ME-potilas kohtasi ihmissuhteissaan ME:n kylkiäisenä.
Vertaistukiryhmässä sain tietää jo etukäteen, mitä ihmissuhteille ME-mankelissa voisi tapahtua. Tuttavat, sukulaiset, ystävät, vanhemmat, sisarukset ja jopa lapset ja puoliso saattaisivat häipyä ME-vuoristoradalla.”

⤵️⤵️⤵️  Lue koko teksti  ⤵️⤵️⤵️






 

Kommentit

  1. Vertaistuki on valtavan tärkeää kaikessa. Voin kuvitella, miten katkeralta tuntuu kun ystävät eivät pysy kelkassa ja oma mieli on kaksijakoinen asian suhteen. Onneksi asia on nyt Suomessakin edennyt edes himpun, kuten aiemmin kirjoitit. Byrokratia on vaikea vastustaja.
    Hyvää naistenpäivää :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä