Makkarapipo ja simppeli ohje siihen




 Se oli jokin elokuva, missä näin tällaisen makkarapipon. Ja taisi olla vielä kesäaikakin elokuvassa, kun pipo oli päässä. Yhtään en muista, mikä elokuva, mutta pipo jäi mieleen😅


Katselin siinä tarkasti, miten pipo oli tehty ja koitin painaa mieleeni. Aika hyvin muistin, mutta tietysti sitä joutui sitten miettimään silmukkamäärää ja pituutta ja kavennuksia.


Pipo on tehty Dropsin merino extra finesta ja 4 pyöröpuikoilla ja lopussa sukkapuikoilla.

Silmukoita 84 ja alkuun 3 oikein ja 3 nurin koko kerros. Tällaisia kerroksia yhteensä 15.

Sitten tein 5 krs sileää oikeaa ja 4 krs nurjaa. Näitä tein yhteensä 7 kertaa (näitähän voi lisätä oman maun mukaan) ja sitten seuraavalla sileällä kerroksella aloitin kavennukset.

1 sileä oikea kerros. Seuraavalla kavensin seuraavasti: 4 oikein, 2 oikein yhteen. Koko kerros näin. Vielä 2 kerrosta sileää oikeaa, yhteensä siis 4 kerrosta.

Väliin 4 kerrosta nurjaa ja kavennukset taasen sileän neuleen aikana. Tällä kertaa vain 3 oikein, 2 oikein yhteen koko kerros. 

Ja näin jatkuu siihen asti, että neulotaan koko kerros 2 oikein yhteen. Tein 1 sileän oikean kerroksen väliin ja vielä kerran koko kerros 2 oikein yhteen. Loput silmukat sitten päättelin.



Ja lapaset piti vielä tehdä samasta langasta😊



Kommentit

  1. Onpa kaunis malli!

    Leppoisaa pääsiäisen aikaa ja kauniita säitä 🥰.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja mukavaa pääsiäisen jatkoja sinullekin!

      Poista
  2. No onpa helpon oloinen pipo, vähän kuten ne banaanisukat joita on viime aikoina nähnyt kaikkialla :) Kivaa pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivaa pääsiäisen aikaa sinullekin! No tosiaan, menisi ihan banaanipiposta, kun niitä banaanisukkia tosiaan näkyy nyt joka puolella somessa:)

      Poista
  3. Kiva malli ja nätit lapaset siihen kylkeen. Vähän saman tapainen ohje löytyy kirjasta "Pipo on pääasia". Tosin luulen, että siinä on enemmän oikeita kerroksia makkaroiden välissä ja lopputulos on aika pitkä pipo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa, no onpas hyvä, että tähän on oikein ohjekin, niin saa tehtyä mittojen mukaan! Tuota mietinkin, paljonko kerroksia mihinkin väliin, että tulisi sellainen rento pipo, mutta onneksi toimii ihan näilläkin kerroksilla. Onneksi tein nelosen puikoilla, niin neulos joustaa paremmin.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä