Joulunpunaiset kirjoneulesukat Novita Nallesta




Nämä taitavatkin olla ensimmäiset joulunpunaiset sukat tälle vuodelle.

Alunperin tein saman mallin kuparinruskeana, mutta pyydettäessä punaisena, olihan se tehtävä.
Lankana on Novitan Nalle ja Joulu on tietysti kerän nimi.

Muistan, että viime vuonna tein paljon Novitan 7 veljeksestä sukkia, nyt tänä syksynä melkeinpä kokonaan olen tehnyt Novitan Nallelangasta. Vaikka siitä tehdessä sukan tekeminen kestää kauemmin ja esimerkiksi tämän joulunpunaisen sukan kuvioiden parissa saa kyllä aikaa tuhraantumaan, jotenkin tämä langanpaksuus on nyt istunut paremmin kätösiin. 
Ja nämä kuviot ovat vaan niin herkullisia. Mitenkähän sitä kerkeäisi ja jaksaisi kokeilla kaikkia kuvioita, mitä mielessä pyörii?!



                          



Se on taas jotenkin aika mennyt nopeaan, en millään tahdo tajuta, että on jo marraskuu ja enää kaksi kuukautta jouluun. 
Minä olen jouluihmisiä. Vaikka en enää paljoa pysty joulua valmistella ja valkoinen muovikuusikin on ulkona terassilla, kiva huomata, että joulu tulee vähemmälläkin. Viime jouluna poika pääsi kummitädin luo leipomaan pipareita ja tulivat sitten meille niitä koristelemaan. Siinähän innostuivat sitten kaikki isäntiä myöten koristelemaan. Minä taisin keskittyä enemmän taikinan syömiseen.






Marraskuuhun liittyy myös tämä käsite Movember. 
Eli tämä kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, johon osallistuvat miehet kasvattavat itselleen viikset marraskuun ajaksi. Tämän tarkoituksena oli alunperin kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista kuten eturauhassyövästä. 
En ehkä muuten tätä niin muistaisi, jos ei meidän 23v poikamme siihen osallistuisi. 

Olemmehan me ME-yhteisössäkin miettineet, mikä olisi sellainen tapa, jolla ME-tietoisuutta voisimme enemmän lisätä. Miehillä on tämä viiksien kasvattaminen, rintasyövässä Roosa-nauha ja mitä kaikkea näitä nyt on. Mutta esimerkiksi jonkin tuotteen myyminen jäisi taas läheisten ja ystävien vastuulle, koska me emme voi odottaa, että parannumme ja sitten osallistumme kampanjaan, koska sitä hyvin harvoin tapahtuu. Ja näin huonokuntoisina on aika mahdoton osallistua. 
Voisinhan minä jättää sheivaamatta, jos se lisäisi tietoisuutta ME-sairaudesta ja auttaisi keräämään varoja esim sairauden tutkimiseen. En vain ole vielä tähän päivään mennessä huomannut, että sheivaamattomuudellani olisi ollut näin positiivisia vaikutuksia...kyllä se lähinnä on vain ärsyttänyt minua itseäni;)
Eli jotain muuta pitää keksiä...





 

Kommentit

  1. Todella kauniit sukat ja hyvä lankavalinta.
    Naisvaltaisessa työpaikassa ihmettelimme Seiskaveikan suosiota. Ehdoton enennistö oli sitä mieltä, että Nallelangan paksuus on huomattavasti mukavampi käytössä myös miehille, esim. turvajalkineissa.

    Käsityötä pitää arvostaa, ei ole pikajuoksu. Ohut lanka ja tiivis neulos, niin sukat ovat myös kestävät.
    Esim. pintaneulesukissa valitsen 2,75 puikot, jotta neulos on tiivistä.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia ja tosiaan olen nyt mieltynyt tähän Novitan Nallelankaan! Kudon sitä 3:n koivupuikoilla ja ne ovat tuntuneet sopivilta, minulla kun on aika tiukka käsiala. En olekaan vielä kokeillut tuollaisia puikkokokoja, joissa on noin pieni tuo erotus, kuten 2,75, mutta täytyy varmaan sellaisiakin hankkia...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä