Kirjoneulesukat jalkapohjan kiilakavennuksella








Nyt on ollut vähän hiljaiseloa täällä blogin puolella; pakollinen tauko, kun kunto huononi.

Sitä se kesä teettää; innostuu yrittämään liikaa ja sitten saakin voinnin romahtamaan ja toipuminen kestää kauemmin, kun et ole kunnolla ajoissa palautunut.

Mutta nyt sain sahraminkeltaiset pitkät kirjoneulesukat valmiiksi🤗 Näitä siis miettinyt kauan, että haluan tehdä ja pikkuhiljaa valmiiksi asti.

Lankana Novitan Nallelangan sahrami ja puhtaanvalkoinen.



                             



Kuvio on Fair Isle-tyyppistä kuviointia omalla sovelluksella, joka siis muokkautui kutomisen edetessä. Jossain vaiheessa tuli mieleen, että haluan kuvion jatkuvan samanlaisena jalkaterässä ja tuli tenkkapoo, miten kavennan kantapään jälkeiset kiilakavennukset, jotta kuvio ei mene sekaisin. Muistin, että jalkapohjassakin voi kaventaa…en vaan sitä koskaan ollut tehnyt. Joten taasen piti opetella uutta.


            



Todella huonosti löytyi googlesta ohjeita tähän hommaan, mutta sen verran, että sain sovellettua. Tajusin, että minun pitää saada kavennettua kantatilkun silmukat pois, joita oli yhteensä 12, jotta saan joka puikoille lopullisen määrän eli 16 silmukkaa.

Jaoin siis kantatilkun silmukat kahdelle puikolle; kierroksen aloitus tässä, ja aloitin kutomalla 4 silmukkaa ja sitten 2 silmukkaa ssk-kavennuksella. Jatkoin muilla silmukoilla kuviota, kunnes jäljellä oli kantatilkun 6 silmukkaa. 2 oikein yhteen ja kudoin 4 silmukkaa. Näin kavensin joka toinen kerros.

Kun jäljellä oli enää viimeiset silmukat molemmilla puikoilla, tein viimeisen kavennuksen edeltävillä silmukoilla, jotta jalkapohjaan ei jäisi mitään reikiä tai menisi silmukkaluku sekaisin. Sitten vain jatkoin normaalisti kuviota…😊

Tätä pitää vielä harjoitella, mutta näihin sukkiin sai tämä kavennus kelvata. Jalkaan istuivat kuitenkin ihan hyvin.


                           

Kommentit

  1. Onpas taas nätit sukat! Itse en olisi keksinyt tuota kavennustyyliä. En voi olla miettimättä miltä sukat näyttäisivät, jos keltaisen tilalla olisi turkoosi... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turkoosi olisi kyllä myös kiva väri tähän malliin:)

      Poista
  2. Kaunis malli ja väritys. Minulla ei riitä huumorintaju kovin helposti erilaisiin kantapäihin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja minullakin vain pakon edessä on huumorintajua erilaisiin kantapäihin. Nyt oli pakko keksiä jokin ratkaisu, kun muuten kuvio olisi ollut niin hankala toteuttaa...

      Poista
  3. Todella kauniit sukat 💛 Kantapohjan kavennusta en ole koskaan kokeillut, mutta mielessä on ollut. Ehkäpä rohkaistun kokeilemaan, sillä tekemistä (aloittamista vaille valmis) odottavat pallosukat :)
    Hyvä kuulla, että vointi alkaa olla kohdillaan. On tosiaan tärkeä muistaa levätä ja tehdä vain voimien mukaan.
    Mukavia kesäpäiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia ja mukavia loppukesän päiviä sinullekin! Aina välillä joutuu kokeilemaan näitä erilaisia tekniikoita, mutta monesti kyllä vain pakon edessä:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä