Säärystimet ja ohjekaavio niihin
 Teinpä tässä päivänä muutamana muutamat säärystimetkin, joista kahdesta nyt laitan kuvat ja vähän ohjettakin.

Tänään olisi perjantai ja yhteisneulontahamosestakin on tullut ohje, mutta minulla sen verran huono vointi, että en pysty kutoa. Joten teenpä sitten blogikirjoitusta, vaikka ei sillä kyllä vointia saa yhtään paranemaan kyllä; ennemminkin huononee entisestään.

Tämä on jännä, kun on PEMiä, minulla on silloin myös kamala nälkä koko ajan. Kroppa niinkuin huutaa sitä energiaa, jota se ei kuitenkaan osaa käyttää ja siksi, vaikka juuri olisit syönyt, kohta on taas sellainen nälkä niinkuin olisit päivän ollut ilman ruokaa. Tässä tilassa helposti sortuu napsimaan sitten herkkujakin, ihan vain että saa jotakin suuhun. Ja kun itse et kykene ruokaa tekemään, sitä toivoo että kaapissa olisi edes jotakin valmista lämmitettävää. Isäntä onneksi keitti kananmunat aamulla ennen töihin lähtöä, joten pakastepinaattikeittoa siis. Ilman avustajaa kun edelleen elelen…

Mutta säärystimiin. 

Novita Nallelangasta ja resorissa 80 silmukkaa. Lisäsin resorin jälkeen 4 s = 84 s, koska isompi kuvioista on jaollinen 12:sta. Kudoin kaksi mallikertaa tällä silmukkamäärällä ja sitten kavensin nuo 4 silmukkaa pois. Sitten sopivissa kohdissa kavensin vielä 3x 4 silmukkaa, niin että loppuresorissa oli 68 silmukkaa. Tuon pienemmän kuvion yhteydessä kannattaa tehdä kavennukset, kun on 4:llä jaollinen ja on siis helppo saada menemään kuviot silloin tasan.


                          


                          


Ja säärystimistähän voi tehdä juuri sen pituiset kuin haluaa.


                              


Teen tätä kirjoitusta puhelimella sängyllä maaten ja huilaten, joten kuvat voivat nyt pomppia vähän väärissä kohdissa, jos esim koneella luet tätä tekstiä. Korjaan kyllä asian, kunhan koneelle pääsen. Mutta jos asian kuitenkin ymmärtää, niin meneehän se hetkisen näinkin👍😊

Kommentit

 1. Toivottavasti vointisi paranee pian <3 Mutta säärystimet ovat hienot. Osaat kyllä hienosti luoda nättejä kuvioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Pitääpä joskus oikein laittaa kuvia minun piirustuksistani, miltä sotkuilta ne näyttävät ennenkuin niistä jotakin kehittyy, jos kehittyy:)

   Poista
 2. Hyvin ymmärtää, kiitos!
  Parempia vointeja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olin ajatellut, että laitan ohjetta näihin säärystimiin, joten pitihän se tehdä, vaikka sitten vähän sekavaa olisi ollutkin:)

   Poista
 3. Parempi vointeja <3 Nyo säärystimet ovat supersievät <3

  VastaaPoista
 4. Nämä on kauneutensa takia sellaiset luxus -säärystimet :)
  Toivottavasti olo on jo kohentunut! Eikö avustajaa löydy, vai ei ole myönnetty? Vai onko se edes myöntämisestä kiinni?
  Minulla alkoi taas stressikäyrä kohota, kun katselee tätä lakkotouhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai Luxus-säärystimet:):) Kiitoksia!
   Joo, avustaja on myönnetty jo vuonna 2018 ja taasen kaksi vuotta kerrallaan, mutta ei löydy hajusteettomuuteen kykenevää. Ja firmat eivät ole kauhean innokkaita sellaisia edes etsimään. Minä olen hankala tapaus heille:) Sanoinkin vammaispalveluille, että ettekö voisi mainostaa, että nyt olisi hajusteeton työpaikka tarjolla, kun aivan varmasti on hajusteettomia avustajiakin olemassa; me emme vain nyt tässä systeemissä kohtaa. Yhdenvertaisuusvaltuutettu on jo huolissaan tilanteestani ja kyselee tasaisin väliajoin, alkavatko he hoitamaan asiaa, mutta koitan vielä itse saada vauhtia toimijoihin. 24v poikanihan on väliaikaisesti avustajani heinäkuun loppuun asti myönnetty, mutta hänkin opiskelee sosionomiksi ja valmentaa jääkiekkoa, joten aika on kortilla. Nyt sitten vietävä lähti vielä 3 viikoksi kavereiden kanssa FLoridaan ja minä toivotin tervemenoa, koska onhan tuo aika once in a lifetime-kokemus ja silloin pitää mennä.
   Voisin kirjoittaa vielä kokonaisen blogitekstin miten Suomessa ei saa lääkettä, vaikka sitä löytyy Suomen joistakin apteekeista, mutta en taida jaksaa sitä nyt selittää. Mutta siksi toimintakykyni alkaa nyt laskea ja aivot ovat ns. puuroa. jOten jos tulee taukoa blogiteksteihin, johtuu kognitiivisten toimintojen hiipumisesta. Nyt ainakin vielä näyttäisi tekstiä syntyvän:):)D
   Joo hoitajien lakko on myös askarruttava asia, mutta ihan aiheestahan lakkoilevat. Koita ajatella vain, että nyt on tiukkaa joka paikassa työntekijöistä, niin et koe turhaa syyllisyyttä omasta työpaikastasi.

   Poista
 5. Paljon sinä saat aikaan, vaikka vointi ei ole paras mahdollinen. Toivotaan nyt tämän lakon jälkeen, että asiat lopultakin korjaantuisivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestä tuntuu, että paljoakaan ei saa valmiiksi, kun paljon on kesken. Sitten ne yleensä valmistuvat ksikki suurinpiirtein samaan aikaan😁

   Poista
 6. Todella kauniit säärystimet!

  Voimia sinulle, peukkuja avustajan saamiseksi 💖

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin

Marimekon Unikkosukat