Lehtikatsausta ja raitasukkaa
 Ajattelinpa sitten minäkin osallistua tähän instan puolella esiin tulleeseen raitasukkahaasteeseen. En ihan tarkkaan ole seurannut, mitä haaste pitää sisällään, mutta ainakin yhdet raitasukat pitää kuukaudessa tehdä ja oliko peräti, että omista lankavarastoista. En ole ihan varma asiasta, mutta näin minä sen meinaan toteuttaa. Ja postauksiin pitää tietysti laittaa #raitasukkasukkalaatikko23. Näin tulee osallistuneeksi arvontoihinkin vuoden aikana.Löysin varastoistani joskus Rustasta ostamani tällaisen liukuvärjätyn Ullis-kerän, josta en ole keksinyt mitään järkevää. Nyt käytän sen raitasukkiin. Ajattelin tehdä tällaisia keväisiä nilkkasukkia ja niinkuin näkyy, en ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan tuota harmaata sukkaan tarttumaan, jotenkin raidoitus on aina tullut valmiiksi ennen harmaata osiota. Nyt sitten alkaisi kerä harmaalla, mutta eihän se sovi näiden valmiiden sukkien kanssa yhteen, joten pitää vielä yksi versio tehdä🙄 Ja sitten pitäisi alkaa mallaamaan pareja sukille…rentouttavaa…


Meillä on ollut nyt vaikeaa aikaa perheessä, kun miehen isä eli pappa kuoli aika yllättäin. Oli ollut jo monta vuotta huonokuntoinen, mutta itse kuolema tuli silti jotenkin yllätyksenä. Joten sopeutumista, surua, huonosti nukuttuja öitä ja hautajaisten järjestelyä kuuluu nyt arkeen. Eilen oli sitten saattohartauspäivä, mitä meilläpäin kutsutaan ulosveisuuksi ja siihenkin oli pitänyt levätä kunnolla ja suunnitella, miten siihen ylipäätään edes osallistun. No, hyvällä suunnittelulla ja levolla ennen ja jälkeen siitäkin selvittiin…tai selvitään.

Kävipä siinä ulosveisuuseen lähdettäessä mielenkiintoinen pieni ”tapahtuma”, joka sai taasen miettimään tätä suomalaista mentaliteettia ja vaatimattomuutta tai en nyt tiedä, mitä se on. Minulla oli postipaketti vietävänä lähikauppaan ja koska minulla oli nyt kyyti, piti se käyttää hyväksi ja viedä paketti samalla. Onneksi minua ennen ei ollut kuin yksi asiakas, joten minun ei tarvinnut kauaa jonottaa, mutta sen verran ehdin vilkuilla ympärilleni, että katsastin lehtihyllyn. Siinä oli tietysti uusin Novita/Fazer-käsityölehti ja sitten jokin uusi, jota en ollut vielä tajunnut, että sellainenkin oli ilmestynyt. Sukat & lapaset; 40 uutta ohjetta!!!Varsinkin tuo lapaset-sana sai minut nappaamaan tuon lehden, koska olen nyt jotenkin lapasiinkin hurahtanut. No, minä kun olen tällainen höpöttäjä ja tuskinpa koskaan olen vielä onnistunut poistumaan kassalta sanomatta kassaneidille jotakin, innostuneena nytkin selitin, että olipa ihana lehti ja pakko oli ostaa, kun näin tämän😅 Kassahan vastasi siihen, että no niin hänkin on katsonut tuota lehteä ja varsinkin nuo kannen sukat ovat aivan ihanat! Kunpa vain osaisi tehdä ne!

Ja tässä tapahtui tämä perisuomalainen ilmiö. Jotenkin tuo lause tuli niin yllättäin, että en osannut sanoa muuta kuin Niinpä🙄 Vaikka mieleni teki sanoa, että kyllä minä nämä osaan tehdä, että eiväthän nämä ole ollenkaan vaikeat. Tai että siksihän minä lehden ostinkin, että voin sieltä tehdä näitä eikä tullut mieleenkään, ettenkö osaisi. Koska minähän kudon sukkia, kaikenlaisia, eikä minun tarvinnut miettiä, että voi kunpa osaisin tehdä nämä kannen sukat. Mutta tässä kun olen miettinyt, mitä kenties tuohon olisi voinut vastata muuta, en edelleenkään keksi muuta kuin tuon Niinpä…olenhan suomalainen😁👌

Laitanpa lehdestä muutamat neulomukset, joista jotakin inspiraatiota sain ja sitten vielä tuollaisen kivan lapasten tuunausniksin, jota on ihan pakko kokeilla jossain vaiheessa🤗🤗


Tässäpä tämä niksi:


Kommentit

 1. Lämmin osanottoni ja voimia <3 Minä olen neulonut raitavillasukkia ja niihin olen käyttänyt lankakerien loppuja. Villasukkien neulomiseen saa mukavasti käytettyä lankakerine loppuja. Jonkin täyden kerän olen ostanut pohjaväriksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia osanotosta! Raitasukkiin saa kyllä mukavasti jämälankoja käytettyä:)

   Poista
 2. Lämmin osanotto ja kovasti voimia <3 Kiva kun innostuit myös raitasukkalaatikkohaasteesta, minäkin aion siihen osallistua samoin kuin Johannan sukkalaatikkoon. Jälkimmäisiä en ole vielä ehtinyt neulomaan mutta otetaan kiinni sitten helmikuussa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia osanotosta! Piti oikein tarkistaa mikäs tuo Johannan sukkalaatikko oikein oli ja olen tainnut yhdistää nämä mielessäni samaksi. Mutta tuleepa ainakin omista varastoista neulottua näitä raitasukkia:)

   Poista
 3. Lämmin osanotto myös minulta. Haikeaa ja surullista tuo aina on, vaikka kuinka olisi ollut huonokuntoinen ja iäkäs henkilö kyseessä.
  Minulla on tuo lehti ostoslistalla. Eilen juuri katsoin Palasia arjestamme Youtube-kanavan Riikkaa ja hän kertoi kyseisestä lehdestä. Siinä on hänen haastattelunsa ja myös hänen suunnittelemansa lapaset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia osanotosta! Niin olikin Riikan haastattelu ja mukavannäköiset lapaset. Ne kun tekisi, tulisi samalla tuo intialainen peukalokiila harjoiteltua:)

   Poista
 4. Lämmin osanottoni teille!
  Jaksamista ja armollisuutta itselle.
  💖

  VastaaPoista
 5. Osanottoni! ♥ Anna aikaa toipumiselle. Voimia siihen toivotan!

  VastaaPoista
 6. Osanotto suruunne ja jaksamista asioiden järjestelyyn. Elämän päättyminen on aina surullista, vaikka olisi kuinka ennakoitavissakin oleva asia. Iän karttuessa sitä miettii itsekin aina vaan enemmän elämän rajallisuutta.
  Upeat sukat lehden kannessa. Monesti nämä käydyt keskustelut on just tuollaisia ;) Sitä vaan nk. nielee ne asiat, joita voisi sanoa. Ehkä sitä ajattelee, että ei se toinen kuitenkaan ollut ihan samalla aaltopituudella ymmärtääkseen puhutun, koska näinkin välillä käy. Sitä tulee säästettyä ne innokkaat sanansa sellaiselle henkilölle, jonka tietää niistä itsekin innostuvan.
  En meinannut hahmottaa noiden kissakuvioiden alalaitaa, mutta sitten hoksasin, että kissaväri jatkuu alempana olevan kissan taustavärinä. Häntäkö se siinä kiertää paksumpana rantuna? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia osanotosta! En ole itsekään ihan tarkasti tuota kissakuviota katsonut, koska ajattelin siihen jonkin toisen kuvion väliin vaihtaa, mutta voisipa hyvinkin olla kissanhäntä, joka luikertelee paksumpana;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä