Talvi-kirjoneulesukat

No minähän tein nämä sitten valmiiksi. Halusin yhdistää hiekanvärin vaaleansiniseen ja liilaan ja tietysti lisäksi lumenvalkoista. Talviset sukat halusin tehdä ja aika talviset näistä tulikin.

Koko ajan, kun tein näitä, oli sellainen olo, että kylläpä tulee tylsät sukat😅 Pidän paljon enemmän värikkäistä sukista tai vahvemmista väreistä, joten koko ajan meinasin jättää kesken ja purkaa kaiken.

Mutta lopputulos on ihan ok ja ihan tyytyväinen olen, että tein valmiiksi.


                                


Viime bloggauksessa taisin sanoa, että en tehnyt mitään uudenvuoden lupauksia, mutta taisin minä yhden tehdä, joka toteutuessaan on ihan merkittävä minulle. Päätin, että enää ei tule yksiparisukkia. Päätän siis tehdessä jo sen, että jos teen toisen valmiiksi, sitten se toinenkin tehdään vaikka kynsin ja hampain. Jos en tee ensimmäistä valmiiksi, sitten puretaan, jotta ei jää kaivertamaan tuolla mielen perukoilla sukan kohtalo.

 Tajusin myös sen, miksi en tee kahta sukkaa samaan aikaan. Koska suunnittelen sukkaa vasta siinä tehdessä ja kaikki on ihan kokeilua, en voi tehdä toista, ennenkuin tiedän, minkä version hyväksyn. En siis suunnittele mihinkään excel-taulukkoon valmista sukkaa, jotakin voin hahmotella paperille, mutta lopputulos on sitten aina ihan yllätys.


                               

Kommentit

 1. Minusta nämä on todella ihanat sukat, runollisen kauniit. Talvinen runo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olisipa oiva nimi sukille; Talvinen runo:)

   Poista
 2. Todella kauniit sukat! Hyvä, kun teit valmiiksi :) Tuo varren keskellä oleva kuvio on hyvä säväys.
  Toivottavasti et lupaillut itsellesi liikoja ... ;) Tai tuohan oli ehkä vain tavoite, hienoa, jos paritkin syntyvät, mutta jos eivät, niin eipä huolta siitäkään. Anteeksi, jos hymyilyttää. Sinä olet vaan tullut tutuksi yksittäisistä sukista, ehkä se onkin sinun tavaramerkkisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun hymyilyttää; ei liian vakavasti kyllä kannata näitä tavoitteitakaan ottaa:) Minulla tosiaan on jo hieman tavaramerkiksikin tullut nämä yksiparisukat, jopa siinä määrin, että pystyin lainaamaan pojan joulunäytelmään tontuille pussillisen pitkävartisia yksiparisukkia:):)

   Poista
 3. Talvessa ei ole niin paljoa värejä, joten nuo noudattavat oikein hyvin nimensä teemaa: lunta ja jäätä. Minä teen aina sukat ja lapaset yhtä aikaa, koska muuten se toinen jäisi tekemättä. Sanoit, että suunnittelet niitä siinä tehdessä, mutta voithan tehdä osissa: resori, resori, varsi, varsi, kantapää, kantapää, terä, terä, kärki, kärki. Ja hups, siinä ne ovat molemmat valmiina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se onnistuisikin tehdä sukat pareittain noin niinkuin kirjoitit, jos minun neulomiseni noudattaisi tuollaista kaavaa. Minä kun vaan voin purkaa esimerkiksi sen varren moneen kertaan, jos ei miellytä. Voin purkaa koko sukan, vaikka olisin jo kantapäässä menossa tai vaikka sukka olisi valmiskin, jos ei täysin miellytä. Silloin vain joutuisi turhaan purkaa kaksi sukkaa ja niitä jämälankojakin syntyy näin vähän liikaa...

   Poista
 4. Nämä ovat kauniit vaikka ei värejä löydykään. Ja taas ymmärrän ettei voi neuloa samaan aikaan toista jos neuloo ja suunnittelee ensimmäistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Juu ei voi hajottaa ajatuksia toiseen sukkaan, kun toinenkin on vasta suunnittelu- ja kokeiluvaiheessa:)

   Poista
 5. Kauniit sukat. Ja onhan niissä värejä, ne värit ovat solisteilla, eivät koko orkesterilla. Ihanaa näin.

  Ja jos oikein luin lupaustasi, et varsinaisesti luvannut tehdä molemmista sukista täsmälleen samanlaisia, vaan vain parin tehdylle sukalle. Se antaa mahdottomasti liikkumavaraa luovalle sielulle. Yhteensovitetut eri-mutta-samapari-sukat voivat olla uusi tavaramerkkisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja aivan totta, enpä luvannutkaan tehdä sukista samanlaisia! Tätähän täytyy oikein miettiä:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä