Kahvipaketeista tehty laukku




 Tässä sukkia neuloessa mietiskelin samalla elämänmenoa ja yhtäkkiä muistin, että avoanoppi teki minulle joskus muinoin kahvipaketeista upean laukun. Mietin, missähän se on, kun olin sen visusti piilottanut sairasloman alkaessa, koska käytin tuota laukkua töissä ollessani. 

Löytyihän se eteisen kaapista ihan sieltä perimmäisestä nurkasta ja hieman pölyttyneenä. Oikein harmitti, että olin näin kauniin laukun piilottanut pois katseilta, mutta ehkä se toi liikaa muistoja mieleen. Mutta nyt, kun tämä työelämäkin on jäänyt taakse, on hyvä pyyhkiä pölyt menneistä ja keksiä uutta käyttöä vanhalle tai jos ei keksi, sitten laitetaan kiertoon.👍


                         


Mutta tälle laukulle keksin kyllä käyttöä, kunhan nyt ensin tyhjensin sen sisällön. Siellä oli kaikki tallessa, jopa niin, että ei muuta kuin huomenaamulla töihin vaan😅 Siellä oli avaimet, kulkulätkät(tokkopa sillä enää sisälle pääsee), kynät, taskulätkät, huulirasvat, veitset, tussit jne. Olipa outoa nähdä nämä tavarat, mutta pitäähän näillekin keksiä uusi paikka. No, avaimet tietysti palautan sairaalaan, vaikka niitä ei kukaan koskaan ole kysellytkään. Huulirasva ja paperilappu roskiin. Taskulätkän säästän; onhan siinä minun hieno kuvani😁Kynät testiin, onko niistä mihinkään ja taskuveitsi tulee käyttöön. Sillä on hyvä avata lankalaatikoita, kun niitäkin tulee joskus tilattua😇


                           


Laukusta tulee minun ”reissukassini”. Sinne laitan keskeneräisen neuletyön, ehkä muutamankin, ja otan mukaan, jos johonkin lähden. Muina aikoina säilytän siellä lankoja ja ehkä jotain kivoja käsityökirjojakin. 

Tämä laukku on tosiaan tehty ihan toiveideni mukaisesti; halusin hopeanvärisen ja sisätaskunkin (joka hieman repeytynyt ja vaatii korjaamista) ja sellaisen sain. Ja onneksi se saa nyt uuden elämän, ihan niinkuin minäkin❤️


                                 


Kommentit

  1. Näin myös tuossa lankojen säilytyskassin tai juurikin keskeneräiskassin :D Aina välillä sitä miettii, että pitäisikö säästää kahvipussit ja tehdä niistä jotain, mutta en kuitenkaan tiedä, tulisiko tehtyä, jos on säästänyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kun anoppi teki tätä kassia, siinä saatiin urakalla juoda kahvia, että saatiin niitä tyhjiä paketteja hänelle:) Niitä tarvittiin kyllä yllättävän paljon tuohon kassiin. Mutta on kyllä tukeva ja hyvä kassi.

      Poista
  2. Minulle tuli myös heti mieleen käsityötarkoitus laukulle. Langoille, keskeneräisille, matkalle jne. Kahvipusseista tehdyt laukut ovat tosi kestäviä. Minulla on kultaisen värinen kahvipussikassi kirjastolaukkuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, ne ovat todella kestäviä ja pysyvät hyvin pystyssäkin tämän malliset. Nuo kantokahvatkin ovat jotain tosi kestävää narua, en yhtään tiedä kyllä mitä. Kultainenkin on kyllä varmasti tosi hieno kassi:)

      Poista
  3. Uteliaana on ihan pakko kysyä, että mihin olet taskuveistä tarvinnut ja käyttänyt? 😳

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taskuveitsi oli melkeinpä tärkein työkalu kynän lisäksi:) Sairaala-apteekissa kun kaikki tulee lavatavarana ja kelmuissa, niitä on pakko aukoa tuollaisella veitsellä, että saa nopsaan auki. Siis lääketukkupakkaukset...

      Poista
  4. Veistä minäkin ihmettelen ;) Ehkä just joidenkin juttujen avaamiseen?
    Nyt meillä on molemmilla kahvipakettikassit ;) Kassi on kivan tukeva ja sitä voi pitää reissukassina, tai ottaa mukaan asioita, jotka pysyvät tuollaisessa kassissa siististä pinoissa tai muuten vaan järjestyksessä. Minä ajattelin ensin huuhtaista omaani ja sitten pitää ainakin kokeilla kanniskella siinä kissoja ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, lääkkeet kun tulevat sairaala-apteekkiin tukkupakkauksissa ja kelmuissa ja yhtä lääkettä voi tulla parikin lavaa ja kaikki pahvilaatikoissa, veitsellä niitä on pakko ensin aukaista ja sitten hyllytetään, mitä mahtuu. Sairaala-apteekin varastot ovat niin massiiviset verrattuna tavalliseen avoapteekkiin, että ei sitä varmaan tajuakaan sitä varastomäärää, jos sitä ei ole nähnyt. Sairaala-apteekinhan pitää varastoida puolen vuoden lääkevarasto kriisitilanteita varten sairaanhoitopiirin asukkaille, joten esim puolen vuoden määrä Para-Tabsia on aika vaikuttava määrä. Ja kelmuissa tulevat. 15 vuotta minä yksin hoidin tuota varastoa, joten ei ihme, jos osasin sen ulkoa kuin omat taskuni;)
      Ensi kesänä mennään sitten tyyriinä kahvipakettikasseinemme ja kerrohan, miten onnistuu kissankuljetus: )

      Poista
  5. Kaunis kassi ja käytännöllisen kokoinen 🤍 On tosiaan jännä katsella vanhoja työjuttuja ja mitä kaikkea nyt mieleen tuovatkaan.
    Minä ostin joskus vuosia, vuosia sitten äidilleni ihan kirjan, jossa neuvottiin kahvipussikassien tekeminen oikein kuva kuvalta ja vaihe vaiheelta. Hänellä oli tosi paljon kahvipussejakin kerättynä, mutta ei vaan saanut tehtyä. Viime kesänä hän sitten antoi tuon kirjan takaisin minulle ja olisi antanut pussitkin, mutta niitä en huolinut. Voi olla, että en saa aikaiseksi kassia koskaan tehdä. Mutta, jos innostuisin, tyhjeneehän noita kahvipusseja meilläkin pikkuhiljaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvipusseja onneksi tulee koko ajan, jos sattuukin, että innostut jossain vaiheessa:) Anopillakin oli ohje jostakin tuohon kassiin, mutta en yhtään tiedä mistä sen oli saanut. Mutta koska halusi tehdä, minä mielelläni otin vastaan. Ja on tosiaan kaunis ja kestävä ja paljon mahtuu sisällekin.

      Poista
  6. Hih, meinasinkin kirjoittaa, että teille sattui Sartsan kanssa samaan aikaan kahvipakettikassi-postaukset.
    Veitsestä tuli mieleen, kun 90-luvulla tein varastohommia. Mattopuukko oli aina takataskussa ja sinne se monesti unohtui töistä lähtiessä. Kerran se sitten putosi taskusta KENKÄKAUPASSA. Vähänkö nolotti!?? Ilmeisesti, koska muistan tilanteen vieläkin. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en tiedä, olinko lukenut jo Sartsan postauksen ja siitä jäi alitajuntaan tuo kahvipakettikassi vai mistä se nyt putkahti mieleen, mutta autuaasti olin unohtanut, että Sartsallakin oli tuollainen kassi nyt:) Piti oikein käydä lukemassa postaus uudestaan, kun Sartsa siitä mainitsi. Mutta joo, voin kuvitella, että vähän nolotti veitsen tippuminen, vaikka muut eivät ehkä sen kummosemmin sitä noteeranneetkaan. Itse aina alkaa miettimään, mitähän vaikutelmaa tästäkin tulee ja kun ei voi alkaa selittämäänkään kaikille, miksi on mattoveitsi taskussa:)

      Poista
  7. Ompa ihana kassi ja niin täynnä muistoja 😊 Kiva että se pääsee nyt uuteen käyttöön 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin ajattelin, että nyt on jo kassin aika päästä uuteen käyttöön ja kun vielä on niin minun oloiseni kassikin:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä