ME ja henkinen väkivalta




Laitoin otsikoksi saman kuin vertaisystäväni alkuperäinen kirjoituskin on nimeltään. Aihe on juuri sitä, mitä suomalaisessa yhteiskunnassa tällä hetkellä tapahtuu, on koko ajan tapahtunut, ME-potilaiden kohtelussa.

Vertaisystäväni kirjoitus on loistava enkä osaisi itse kirjoittaa läheskään näin hyvin aiheesta, joten siksi linkki on suoraan ystäväni kirjoitukseen.

 ME ja henkinen väkivalta


Me olemme pitäneet toisemme järjissämme päivittäisillä syvällisillä jutteluillamme kuin myös yhteisellä rankalla huumorillamme eikä tie ole vielä loppuun kuljettu. Töitä on vielä tehtävä, mutta tällä hetkellä annamme itsellemme luvan keskittyä muihin asioihin ja unohtaa hetkeksi suomalainen terveydenhuolto kuin myös yhteiskunta. Jatkamme elämäämme kroonisen vaikean sairauden kanssa.


Lukekaa teksti; jutellaan sitten❤️


(Kuvassa suunnittelemani Hiirenvirna-sukat, joihin ohje löytyy Lankajengistä. Sivupalkissa taasen suora linkki Lankajengiin👍😁Juuri mietiskelin, pitäisikö näitä yrittää tehdä vaaleanpunaisenakin. Se alkaa taas kevät ja vaaleanpunainen kausi minulla😅)


                         


Kommentit

 1. No kyllä ehdottomasti vaaleanpunaisena! Sukat ovat niin kauniit. Ja hei, ajattelin vinkata sinulle, koska olet niin taitava sukkataituri, tuosta Novitan ja Arabian sukkien suunnittelukilpailusta ;) ,Olet saattanut sen ehkä jo huomatakin. Mielelläni näkisin sinun suunnittelemat sukat taas lehdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia ja kiva kuulla! Ja kiitoksia vinkistä; juuri eilen huomasin tuon mainoksen tuosta suunnittelukilpailusta ja piti oikein muutaman kerran lukea, että ihan oikeastiko tällainen on tulossa:):) Katsoin, että siinä oli sekä asuste että neule mahdollisuus ja mielessä alkoi raksuttaa osaisinko tehdä muutakin kuin sukkia: Ehkä on vielä hieman haasteellista, kun siitä on niin pitkä aika, kun olen muuta tehnyt kuin sukkia. Mutta pitää pitää mielessä ja tottahan sinäkin osallistut!!

   Poista
 2. Kiitos hyvästä nostosta, Irkku!

  Nämä uutisethan eivät nouse omaan näkökenttään tavallisessa arjessa. Uutisia on mahdottomasti ja niitä tulee valikoitua oman osuvuuden mukaan. Paljon yhteiskunnan arjesta jää siis näkemättä.

  Sinä teet jo paljon hyvää työtä sairauden esille nostamiseksi omalla blogillasi. Ainakin minun tietoisuuteni on aivan räjähtänyt tämän aiheen suhteen siitä nollapisteestä, jolla lähdin blogiasi lukemaan.

  Tsemppiä! Maailmaa muutetaan hitaasti, mutta intohimo ja tunteen palo eivät ole ollenkaan haitaksi 🥰

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia todella paljon sanoistasi! Kiva kuulla, että olen jollakin tapaa kyennyt lisäämään tietoisuutta ME-sairaudesta, koska siitähän myös on kyse blogissani; käsityöt ja ME. Mitä on ME ja mitä haasteita pelkästään sairaus tuo arkielämään ja sitten vielä nämä yhteiskunnalliset aspektit, joita ei pitäisi olla missään sairaudessa esteenä, koska sairaus on jo ihan riittämiin. Mutta täytyy myöntää, että enpä minäkään tästä sairaudesta mitään tiennyt ennen sairastumistani, vaikka olen koulutukseltani erikoissairaanhoitaja/kätilö.

   Poista
 3. Vaaleanpunaisista tulee varmasti nätit, mutta ethän jätä pois tuota hiirenvirnakuviota keltaisella pohjalla - se on tosi kaunis.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Marimekon Unikkosukat