Liilat pitkät kirjoneulesukat

Nämä olivat ihan tilaustyöt, joten kyllähän sitä toivoo, että kaikki menee putkeen niitä tehtäessä. No ei ihan mennyt, mutta ei mitään suurta draamaa onneksi kuitenkaan. Ihan muutama harmaa hius vain😅

Olin tehnyt tällaiset aikaisemmin muistaakseni viime kesänä ja malli oli tosiaan vain tässä kuvassa. Siitä sitten tihrustelemalla selvää, mitä olen tehnyt ja missä kenties kaventanut. Onneksi minulla oli kaikkia lankoja vielä jäljellä ja reilusti, joten sen puoleen ei ongelmia. Tai näin ainakin luulin….


                               


Pääväri liila loppui ihan muutamaa senttiä ennenkuin toinen sukka oli valmis ja pistin isännän asialle ostamaan lisää.

Isäntä on aina valmis menemään lankaostoksille ja tottunut ostaja, joten en heti tarkistanut, mitä oli ostanut. Lanka oli lipaston päällä ja seuraavana päivänä katsoin, että mikäs lanka se tämmöinen oikein on. Olin antanut ohjeeksi Kaupunkilanka Rotvallia ja liila nro: 55 ja isäntä oli onnessaan napannut Kaupunkilankaa ja ihan oikeaa numeroakin, lanka oli vain Tehdasta eli 100% akryylilankaa. No ei siinä mitään, halpaa oli ja kaunis väri, ehkä pipon voisin tuosta tehdä. Mutta isäntä joutui vaan uuden keikan tehdä.


                               


Tällä kertaa tuli Rotvallia ja taaskaan en sen kummosemmin tarkistanut, vaan aloin jatkamaan sukkaa heti, kun sain sopivan hetken siihen. Mutta, lankahan oli ihan eri erää ja järkyttävän eri väristä! Siitähän alkoi nyt sitten soveltaminen. Ilmoitin tilaajalle, mikä on tilanne ja että joudun tekemään jalkaterän hieman toisin ja katsotaan miellyttääkö sitten enää.

Ei ollutkaan ihan helppo homma, mutta päädyin tekemään jalkaterien keskiosat uudella langalla ja näin sain kärjet samalla ”vanhalla” värillä. Melkein olisin voinut raidoittaa liilat Rotvallit keskenään, niin eri värisiä ne olivat, mutta päädyin tällaiseen ratkaisuun.

Ja ihan ok tuli näinkin, sanoisin.😊


                                   

Kommentit

 1. Kauniit sukat! Tuo ruutukuvio kiinnostaa...
  Lumista lauantaita!

  VastaaPoista
 2. Lila on kaunis väri ja sukat taas todella upeat! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja liilaa näissä on kyllä nyt yllin kyllin:)

   Poista
 3. Voi että on kauniit ja supernopea olet. Minulla menisi noihin niin kauan, että en taida edes yrittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tätä mallia onneksi olin tehnyt aikaisemmin, että ei ihan alusta asti tarvinnut lähteä suunnittelemaan:)

   Poista
 4. Tekemäsi muutos on itse asiassa ihan älyttömän toimiva! Se toi hivenen herkkyyttä sukkaan jämäkkyyden vastapainoksi. Minä ainakin tykkään kovasti!

  VastaaPoista
 5. Tosi hienosti sait upotettua tuon erivärisen lilan langan sukkiin! Niistä ei huomaa mitään jos et olisi kertonut! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä homma! Hieman joutui kyllä pähkäilemään, miten näiden kanssa oikein toimii:)

   Poista
 6. Onpa ihanat sukat! Ja hyvin hoksattu upottaa tuo erivärinen lanka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Aikani kyllä mietin ja luulin jo, että en keksi ratkaisua, mutta tulihan se sieltä sitten onneksi mieleen:)

   Poista
 7. Kauniit 💜 Tuo värisävyjen vaihtelu värjäyserien välillä on todella ärsyttävää. Usein jää käyttämättä langanloppuja sen takia, että niistä ei ole riittävästi enää kunnon raidoituksiin tai muihin kuvioihin. No, yritän yleensä aina johonkin käyttää 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka sen tietää, että värierot voivat olla huomattavatkin erien välillä, silti välillä aina käy näin, että loppuu lanka kesken tai jää tosiaan pieni nystyrä, mitä ei tiedä mihin sen käyttäisi.

   Poista
 8. Värierät on ykkösjuttu, kun joutuu ostamaan lisää. Ärsyttää ihan suunnattomasti, kun värieron huomaa yleensä vasta sitten, kun on vähän matkaa neulonut. Minulla on aika paljon lankaa kotona ja yritän pitää eri värierät erossa toisistaan, jos on olevinaan muuten samaa lankaa. Saatan neuloa esim. jotain pienempiä juttuja, kuten resorin samasta värierästä olevalla langalla (kumpaankin sukkaan tietysti) ja jatkaa sitten sillä muulla erällä, jota on riittävästi koko loppusukkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minäkin yritän ja sitten kirjoneulekuvioihin on hyvä upottaa noita erisävyisiä eriä välillä. Minulla kävi nuorempana norjalaisneuletta kutoessa, että olin aloittanut alaosan eri erän harmaalla ja huomasin eron vasta, kun olin jo kainaloita aloittelemassa. Nuorena kärsimättömänä en millään viitsinyt purkaa ja niinhän siinä kävi, että puseroa ei tullut paljoa pidettyä, kun itseä niin häiritsi se väriero. Toivottavasti jotakin opin tuostakin:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä