Oma käsityöhuone




 Niinhän siinä kävi, että minä siirryin nojatuoleineni olohuoneesta vanhimman pojan entiseen huoneeseen ja tein siitä täysin oman käsityöhuoneeni. Olihan olohuoneessa tilaa ja sieltä näki kivasti ulos, mutta siinä keskellä perhe-elämää oli aika tuulentuivertama olo😅 Jokainen kysyi minulta mennen tullen, jos ei löytänyt jotakin tai muuten vaan pohdiskeli ääneen ja sitten kun tv laitettiin päälle, oli aika vaikea keskittyä neulomiseen. Väkisinhän siinä katse harhaili hyvään ohjelmaan ja mitään ei saanut tehtyä, saati laskettua silmukoita.

Nyt olen tyytyväisempi täällä ja huomaan, että aivot voivat paremmin, kun ei ole häiritseviä tekijöitä ja toisaalta saa perhekin elää vapaammin ja pitää tv:ssä isompaa ääntä. Ja nyt yrittävät enemmän itse löytää tavaransa, kun eivät jaksa huutaa tänne huoneeseen, varsinkin jos minulla on ovi kiinni. 

Huone on minun näköiseni värien suhteen; ei tämä värien sekamelska, mutta se, että on väriä. Langat tuovat mukavasti elämää huoneeseen ja hyllyt ovat sulassa sovussa keskenään. Onhan tuota lankaa tullut tosiaan kerrytettyä, mutta kyllä sitä meneekin😁😇


                              


Pianokin on löytänyt käyttötarkoituksensa odotellessaan virittämistä😇👌


                             


Tulostin ja pakolliset kaksi käsityökoria täynnä keskeneräisiä.


                               


Lisää lankaa ja keskeneräisiä…


                               


Ja vielä työpöytä ”tärkeisiin töihin”😇😁


                               



En ihan onnistunut uuden vuoden lupauksessani, että en ostaisi uutta lankaa, vaan käyttäisin varastojani tyhjemmäksi. Tämän aiheutti nyt rasittava Nallelangan loppuminen kesken sukkaohjeen kirjoittamisen; siis täydellinen havahtuminen siihen, että Nallelangan ruosteenruskeaa nimeltä Vaahtera ei enää valmisteta. Siitä alkoi sitten samansävyisen langan metsästäminen muilta lankamerkeiltä ja pitihän siinä samalla tilata muutakin lankaa.

Minua on ruvennut hieman ärsyttämään tämä Novitan tyyli pitää jotakin tiettyä väriä valikoimassaan vain tietyn hetken. Olet saanut jonkin sukan tehdyksi ja hyvässä lykyssä siitä ohjeenkin tehtyä ja seuraavan kerran ohjetta tarkastellessa huomaat, että jotakin tiettyä kuvioväriä ei enää ole valikoimassa. Hiemanko rasittaa! En ymmärrä, miksi langan väri pitää lopettaa, vaikka tulee uusia sävyjä? Ymmärrän, jos värillä ei ole menekkiä, mutta näitä kausivärejä ja alvariin vaihtuvia sävyjä en ymmärrä. Esimerkiksi Kaupunkilangalla tai Gjestal Maija-langallakin tulee valikoimaan uusiä sävyjä, mutta ei se tarkoita, että vanhat värit poistuisivat. Taidan jatkossa suunnitella enemmän näille langoille, niin ei tarvitse aina metsästää lankaa loppuneen tilalle. Säästyyhän siinä omaakin energiaa ja mielenrauhaa👍😊


Löysin siis sopivat ruosteenruskeat sävyt sekä Lankavan valikoimasta että Lankamaailman Oona-langasta. Nyt on ruskean tulevaisuus tällä erää turvattu ja voin jatkaa nostalgisten sukkieni neulomista. 


                         


                          


Vielä loppusitaatti, joka kolahti nettiä selatessa. Tämän voi ymmärtää vaikka ihan langan etsimisenä tai sitten hieman syvällisemmin elämästä😁

                              ”Joskus pitää sukeltaa, että löytää helmen”❤️


Kommentit

  1. On ihana askarteluhuone. Hyvä järjestys langoille , tuo hylly missä langat on, onko ne lokerot itse tehty tai kuuluuko ne hyllyyn? Varmaan viihdyt ihan omassa tilassa.
    Terveisin Marika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, kyllä viihdyn yllättävän hyvin täällä omassa huoneessani. Ajattelin jo, josko kaipaan seuraa, mutta onhan tämä ihan luksusta, kun saa olla ihan vain omien ajatusten kanssa:)
      Hylly on Ikean Kallax-sarjaa ja siihen oli tilattavissa tällaiset ristikot. Ovat tosi helpot vain työntää paikoilleen ja ottaa pois, joten voi sisustaa ihan oman mielen mukaan. Tuon itse hyllynkin voi laittaa silleen pitkittäin, niin siitäkin saisi sitten vielä lisää "pöytätilaa". Voi olla, että kokeilen sitäkin välillä:)

      Poista
    2. Kiitos! Ajattelin että se on Kallax, en ole tuota sisustusta nähnyt ennen. Langat näkyy hyvin. /Marika

      Poista
    3. Niin näkyy ja sitten tuo hyllyn syvyys on vielä sopiva. Etummaisten lankojen takana on vielä toinen rivi lankoja👍😁 Jos minulla oli vaikka 2 kerää samaa lankaa, laitoin toisen eteen ja toisen sinne taakse varastoon. Näin tiedän, mitä minulta löytyy ja että takaa varastosta löytyy samaa lankaa vielä lisää😊

      Poista
  2. Novitalla on kyllä turhan nopea värien kierto. Yritän itse ajatella jostain menneestä ihanasta väristä "se tulee aina takaisin" mutta sehän ei auta jos jää jokin kesken ja sitä tarvitaan heti. Muutenkin nuo Novitan viimeaikaiset muutokset (Venla-kerän pieneminen ja hinnan kallistuminen) alkaa työntää minua myös muiden valmistajien langoille kuten esimerkiksi Lankavan. Mutta hieno on käsityöhuone!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Joo näiden lankojen vaihtumisen ja loppumisen vielä kestäisi, jos vain neuloisi silloin tällöin(kyllä se silloinkin rasittaisi), mutta neulesuunnittelun kanssa ei kyllä oikein sovi yhteen.

      Poista
  3. Onnittelut asettumisesta "uuteen" työhuoneeseen! Ihanaa, että on aivan omiin tarkoituksiinsa varattu huone. Minullakin on "työhuone", jossa on tietokone, työpöytä, lipasto täynnä omien harrastusten apuvälineitä, pöytä ompelukoneelle ja saumurille. Työhuone on tosin myös vierashuone lapsille, mutta yleensä vain omassa käytössäni.
    Et ole ensimmäinen, joka on harmistunut Novitan väripolitiikasta ja kyllä he ovat siitä saaneet palautettakin usealta taholta. Eivät vaan muuta tapojaan, värit ja laadut vaihtuvat niin tiheään, ettei meinaa kyydissä pysyä. Edesmenneiden laatujen tietoja ei edes löydy heidän uusilta sivuiltaan, mikä on minusta aika huonoa palvelua. Kysyinkin tätä, johon totesivat vain, että ei ole saatavilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipas hyvä tietää, että en ole ainut, jota tämä Novitan lankojen vaihtuminen ärsyttää! Luulin jo, että vain minä en pysy värien vaihtumisessa ja loppumisessa perässä. Mutta toisaalta ratkesi muutaman keskeneräisen kohtalo; niitä ei voi tehdä valmiiksi, kun ei ole enää lankaa saatavilla, joten purkuhommiksi menee.
      Ihanaa, kun sinullakin on oma työhuone! On se vain selkeämpää ja saa ihan rauhassa myllertää omassa huoneessa:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä