Pitsihuivi ja vähän jotain muutakin

Nyt on tällä viikolla kaikki mennyt ihan häränpyllyä. 
Poika on kotona kotikoulussa paikkakunnan huonontuneen koronatilanteen takia, avustaja on samasta syystä tauolla ja itse olen ollut jo toista viikkoa kovassa kurkkukivussa ja yskässä, mikä tietysti huonontaa kuntoa. Ei ole koronaa, testissä on käyty:)

Yskimiseen sinänsä olen tottunut ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, joudun tähän antibioottikuurin hakemaan, koska muuten ei mene ohi ja kunto huononee liiaksi, kun menee jälkitautien puolelle. Vuosina 2012-2015 olin infektiokierteessä ja opin, että vasta 3kk yskimisen jälkeen, kun sain ab-kuurin, yskä rauhoittui muutamaksi kuukaudeksi. Minulla kun ei nouse kuume eivätkä pahemmin tulehdusarvotkaan, kun kroppa ei osaa taistella infektioita vastaan, lääkärissä ei uskottu, että tarvitsisin lääkekuuria. Viiden viikon yskimisen jälkeen sanottiin, että tule takaisin, jos yskä pitkittyy, joten kun palasin 3kk:n yskimisen jälkeen, uskallettiin jo määrätä antibiootti. Näin jatkui kolme vuotta. Lopullisesti yskät loppuivat vasta täysin vuonna 2017, kun olin puoli vuotta ollut poissa työpaikan huonosta sisäilmasta. Mutta opin ainakin oman kroppani toiminnan tai toimimattomuuden, ehkä se olisi kuvaavampi sana.                    


Tällä viikolla olen tehnyt vähän selkeämpiä kudontatöitä ja kokeilin tällaista pitsihuivia kutoa. Blossom Fade langasta, jossa värit vaihtuvat kivasti. Ohje huiviin löytyy täältä. Pitsikuvio on helppo ja sen oppii nopeasti ulkoa, joten rentouttavaksikin voisi sanoa tällaista huivin kudontaa. Viimeistelynä upotin huivin kokonaan veteen ja kuivatin sitten oiottuna kuosiinsa pyyhkeen päällä. Tulee kyllä ihan toisenlainen viimeisteltynä!


                     Mitat on 130cm x 80cm ja hetken piti miettiä, miten saan sen parhaiten kuvattua, että mahtuu kuvaan koko huivi. 


                    Sitten tein vielä valmiiksi kaulahuivin, jonka annan hyväntekeväisyyteen. Olen nyt kesällä päättänyt keskittyä tekemään asunnottomille aina välillä jonkin sukkaparin, säärystimet, lapaset tai pipon, kun kesällä on enemmän aikaa tähänkin. Noita lankoja kun löytyy varastosta ja kun tiedän, että tarvetta on vuoden ympäri näille. Ei kesäyötkään aina lämpimiä ole, jos ulkona pitää nukkua.                      


Tämä on siis sellainen, että on ommeltu tuubiksi ja sitten vain kiepsautetaan kahdesti kaulan ympäri. Tulee tiukasti kaulalle, mutta ajattelin, että on lämmittävämpi näin ja kuitenkin tosi pehmeä, alpakka/merinovillasta kun on tehty. 


                      

Kommentit

 1. Voi, kun olet kauniin huivin tehnyt 🤍 Ja todella upeaa, kun neulot myös hyväntekeväisyyteen. Lämpimille neuleille on kyllä aina tarvetta, myös kesällä.
  Ja tuosta yskästä ja huonosta sisäilmasta. Ne kulkevat kyllä käsi kädessä. Kokemusta myös minulla, mutta onneksi yhden talven aikana asia selvitettiin ja saatiin helpotus työpisteen siirrolla.

  Mutta kaunista kevättä sinulle! Toivottavasti olo helpottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä homma, että teillä saatiin työpaikalla asia järjestettyä työpisteen siirrolla! Ainut ratkaisu onkin päästä pois oireita aiheuttavista tiloista. Minä sain nyt antibioottikuurin ja uskon, että muutaman päivän päästä jo helpottaa. Hyvää kevättä sinullekin!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin

Marimekon Unikkosukat