Sateenkaarisukat tiimalasikantapäällä

Pakkohan näitten sukkien nimeksi oli laittaa sateenkaarisukat, kun sukissa taitaa kyllä olla kaikki sateenkaaren värit😁 Lankana on yksi äskeittäin Lankamaailmasta ostamani kerä, Blossom Fade nimeltään, joka ihme ja kumma meni hyvin yksiin Novitan Nallelangan kanssa, vaikka tiheydet langoissa eivät olekaan samat. 

Mutta elämäni ensimmäinen tiimalasikantapää!


                        En millään jaksanut ruveta miettimään miten tekisin kiilakavennukset jalkaterässä ilman, että tuo kuvio menisi sekaisin, joten piti keksiä kantapää, jossa kiilakavennuksia ei tarvitse tehdä. Joten nyt oli opeteltava tiimalasikantapää. Yllätyksekseni siitä oli erilaisia ohjeita netissä; katsoin Novitan youtubeversion, mutta päädyin tekemään SuuriKäsityövideon ohjeilla. Ongelmakohdaksi ei muodostunutkaan nuo kaksoissilmukoista mahdollisesti syntyvät reiät, vaan kantapään jälkeen puikkojen väliin jäävä iso reikä. Siinä joutui sitten soveltamaan ja yhdistelemään silmukoita, että sai siedettävän kohdan aikaiseksi. Mutta heti alkuun muutin sen, että teen vain yhdellä puikolla niinkuin tavallisen vahvistetunkin kantapään. Kaksi puikkoa vain sotkee asiaa ja turhaa säätöä. Vasta lopussa palaan kahden puikon taktiikkaan...


Kuvio sukassa pitäisi sitten olla hexagon eli kuusikulmio. Se tuntui nyt kivalta kuviolta laittaa sateenkaaren väriselle pohjalle. 


              

Kommentit

 1. Raitalankoja tai muuten vaan kirjavia on aina ilo saada upottaa johonkin yksiväriseen.
  Joissain malleissa olen joskus kokeillut jotain poikkeavaa kantapäätä, mutta silti valitsen aina sen turvallisen ja perinteisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitalankoja on kyllä kiva kutoa, kun koskaan ei oikein tiedä minkälainen lopputulos tulee olemaan. Vielä en oikein innostunut tiimalasikantapäästä, mutta varmaan sitä joutuu vielä jossain vaiheessa uudestaan kokeilemaan:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin

Marimekon Unikkosukat