Moniväriset kukkasukat

                            



Halusin haastaa itseni värien käytössä ja siitä syntyi nyt kaikenkirjavat kesäkukkasukat. Lähinnä siinä mielessä oli haastetta, että pystyin laittamaan sellaisia värejä rinnakkain, mitä normaalisti en laittaisi, vaikka värejä sukissa paljon käytänkin. Nyt lähinnä yritin niin, että jos jokin väri oli hailakampi, koitin viereen löytää vahvempaa väriä. 



                              



Toinen haaste oli aloittaa toista sukkaa samaan aikaan, jotta välttyisin yksiparisukalta. Koitinkin nyt aloittaa uuden aikakauden sukankudonnassa; kahden sukan samanaikaisen kutomisen. Vaatii tietysti jatkossa kaksi samankokoista sukkapuikkopakkausta ja lankojakin enemmän kuin yhden kerän, mutta jos tällä parantuisi tästä ”second sock syndroomasta”:)



                         


Langaksi valikoitui Novitan Nallea, Kaupunkilanka Rotvallia ja Muumilankaa. Näistä löytyi onneksi monia eri värejä, ei tarvinnut uusia keriä ostaa. Jatkossa näitä sukkia voisi tehdä ihan jämäkeristäkin, niin menisivät talteen kaikki nurkissa pyörivät joutavat kerät.



                             



Vähän sukkaohjetta muistiin:


Aloitussilmukoita laitoin 80 ja ensiksi kudoin ihan perusresoria 5cm. Sitten pari kierrosta luonnonvalkoisella sileää ja sen jälkeen kukkakuviota ja köynnöskuviota vuorotellen.



                    


                     



Ensimmäinen kavennus noin 20cm kohdalla 4 silmukkaa tasavälein ja jatkossa aina niin, että kukkakuvioiden kohdalla on oikea silmukkamäärä. Eli kavensin aina kukkakuvion jälkeen ja toisen kerran heti köynnöskuvion jälkeen. 
Nilkkaan mennessä olin kaventanut 16s yhteensä, nilkassa siis 64s. Minulla on tiukka käsiala, joten minulle sopiva silmukkamäärä, mutta löysällä käsialalla ehkä tarvetta kaventaa vielä lisää.
Kantapää vahvennettua neulosta 28 kerrosta ja jalkaterässä myös 64 silmukkaa. Jalkateräähän voi sitten pidentää tai lyhentää tarpeen mukaan.


Näitä oli mukava kutoa, varsinkin kun tein toisen sukan kukat ihan toisessa järjestyksessaä. Ihan oman maun mukaan…




Kommentit

  1. 2 sukkaa vierekkäin näyttää jo heti yllättävän paljon sukkaparilta ;)
    Kauniit kuviot ja väritykset. Kuvioiden järjestyksessä oiva hämäys silmälle...
    Mitä puikkokokoa käytät Nallessa?
    Yksvärisiä lankoja voi hyvin alottaa kahen sukan neulomisessa vaikka molemmista päistä, niin ei tarvii niin montaa kerää. Usein teen kuitenkin kuvioneuleessa ensin toisen sukan sille mallille, että tulee langanvaihdos ja sitten toistan samasta kerästä sen toisen. Ihanaa, kun molemmat valmistuu yhtä aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö! On se ihan toista kun saa molemmat sukat valmiiksi👍 Mulla on tiukka käsiala, joten 3 puikkoja käytän Nallessa. Voisin ehkä kokeilla 2,75. Mitä kokoa sinä käytät Nallessa?
      Näissä sukissa oli tosiaan helppo jatkaa toista sukkaa, kun tuota värinvaihtoa oli niin paljon, mutta pitää kokeilla joskus myös tuota kerän sisältä aloitusta.😊

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä