Isänpäiväsukat 2022


 Nyt töksähti ja pahasti!

Olin ajatellut, että teen isännälle isänpäivälahjaksi merinovillaiset saapassukat, koska sellaiset ovat olleet toiveissa jo pitkään. Vienosti pyydetty, josko voisin hänelle tehdä suhteellisen pitkävartiset, jotka helppo vetäistä jalkaan, kun menee toimitsijavuoroon pojan jääkiekkopeliin.

Tänä aamuna sitten aloitin ja valitsin langaksi Drops Nordin merino/alpakkavillalangan, joka ihanan pehmeää, lämmittävää eikä liian paksua. Mikä myös oli toiveissa, että ei mitään paksuja sukkia…

Oli sopivasti grafiitin harmaata ja vaaleaa harmaata, josta ajattelin pienen kuvion tehdä varteen ja ei kun aloittamaan. Aamu sattui olemaan jo aika hämärä, joten enhän minä nähnyt yhtään mitään, kun tummanharmaalla koitin neuloa! Olen aina ajatellut, että musta on pahin neulottava, mutta työn alla oleva Novitan seiskaveikan musta ei ole mitään verrattuna tähän harmaaseen.

Minulla on vielä silmälasit päivittämättä tälle vuosituhannelle ja vaikka en sitä myönnäkään, ikänäkökin taitaa jo aika lailla vaivata, joten parhaiten näen, kun otan silmälasit pois😅 Mutta silloin joutuu neuloa epäedullisessa asennossa kädet tuossa rinnan päällä.

Ja tänä aamuna sitten vielä tökki tämä langan vahvuuskin; aivan liian ohutta aamutuimaan. Olen tottunut neulomaan nyt Nallen paksuisesta langasta, joten eihän tämä nyt suju ollenkaan. Puikkoina ihanat KnitPron 2,75, mutta ei auta asiaa.

Milloinkas se isänpäivä oikein olikaan? Onhan tässä vielä aikaa?😇😁Kommentit

 1. Hyvin ehtii. Sehän on jokavuosi :)
  Minä otin eilen pienen tauon jälkeen sukkakutimen käsiin; tummansinistä ja valkoista. Huomasin melkein heti, että yhdeltä puikolta on kadonnut silmukka! Tuijotin sitä varmaan puoli tuntia, enkä löytänyt. Mitään reikääkään ei kyllä löytynyt, joten päädyin lopulta ottamaan langankierron jo neulotusta kerroksesta. Olipa ärsyttävää!
  Olisiko aika päivittää ne lasit? Minulla ei kyllä ollut siitäkään kiinni ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas ärsyttävä silmukan hukkuminen ja kun ei vielä löytynytkään! Jäähän se vähän kaihertamaan kyllä. Lasien päivitys voisi olla ihan tarpeellista kyllä;)

   Poista
 2. Tunnen tuon tumman langan tuskan. Aloitin vkl:na mustalla langalla ja piti neuloa parvekkeella että sai aikaan jotain :D Lisäksi tummanpunainen, tummansininen ja tummanruskea ovat myös jo vaikeita neulottavia :D No, sinnitellään ja yritetään! Tsemppiä tummanharmaan langan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Vielä en ole palannut tuon tummanharmaan pariin, vaatii hieman tsemppausta tosiaan, ehkä kahvin ja suklaan muodossakin:)

   Poista
 3. Musta ja tumman harmaa lanka ovat hankalia neulottavia ainakin tähän vuodenaikaan. Pätee myös ompeluun. Suosittelen lasien päivittämistä - saat vielä päänsärkyä, kun tihrustat silmukoiden perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päänsärkyä ei varsinaisesti vielä tule, mutta niskat menee kyllä jumiin, kun tihrustelee huonossa asennossa. Olen vain pitänyt rajana säätiedotuksen asteiden näkemisen omasta nojatuolistani ja kun vielä ne jotenkin nään, en ole ollut huolissani. Mutta ikänäkö onkin sitten toinen juttu.

   Poista
 4. Musta ja tummanharmaa ovat minun ei-ei-listallani. Ne eivät pääse käsitöihini, niiden kanssa sulaa hermo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hyvä, että jollakin muullakin menee hermot näiden värien kanssa:)

   Poista
 5. Mustasta langasta on tässä viimeisen vuoden aikana tullut minulle inhokki. Kesällä aurinkoisena päivänä ulkona neuloin itselleni pipon syksyksi. Muuten en yksinkertaisesti näe neuloa, vaikka lasitkin on päivitetty. Minulla on vähän sama ongelma. Tuossa odottaa Regian merino-silkkilankaa mieheni sukkia varten. Ja yllätys, yllätys, tummaharmaana tietysti 😂 Saa nähdä, valmistuvatko jouluksi (isänpäiväksi eivät ainakaan), mutta todennäköisempi on ensi syksy - siis, jos taas kesäneulomiseksi menee 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sattuipas, että sinulla on vähän samaa ongelmaa:) Jotenkin aina ajatellut, että musta on pahin, mutta minulla on tosiaan työn alla seiskaveikan mustasta langasta säärystimet ja ne vielä menee, mutta tämä harmaa oli sitten aivan mahdotonta nähdä. Jotenkin ihan ihme juttu! No mutta koitetaan jotenkin näiden kanssa selvitä:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Kirjoneulesäärystimet marjapuuron sävyisenä

Lantionlämmitin tai peputin