Novita kesäneulelehti
Tämä ei ole mikään maksettu mainos, vaikka väkisinhän Novita tästä mainosta saa, mutta pakko nyt tehdä pieni katsaus tähän lehteen. Ihan siksi, kun pitkästä aikaa ostin Novitan lehden.

Minä tilasin Novita-lehteä varmaan 20v aikoinani ja aina tein lehdestä jonkin neuletyön, kun uusi lehti ilmestyi. Oli siis odotettu lehti. Mutta pakko oli lopettaa tilaaminen, kun en enää tiennyt mihin säilöä lehdet ja eihän niitä poiskaan raaski laittaa. Joskus kirpputorilla olen myynyt näitä lehtiä ja harmittaa vieläkin, että tulin myyneeksi😅😅

Mutta nyt oli ostettava, kun jotenkin jäin koukkuun tähän lehden yleisilmeeseen ja tunnelmaan. Isäntä lähti viemään minua lähikauppaan, josta lehti oli jo loppu! Mutta seuraavasta kaupasta onneksi löytyi👍


                      


Tässä muutama kuva ihan sillä silmällä valittuja, että nämä tekisin, jos tekisin. Nuorempana olisin siis tehnyt heti.


Tämä, jos olisi kroppaa tähän👍😁 Ihana kesämekko kukkineen!


                     Tämä; samoilla kriteereillä😁 Tämä toisaalta voisi mennä nytkin, kun laajenee kivasti heti tuosta rintojen alta. Ja pituuttahan voi lisätä, jos ilmenee, että reidet eivät kesällä enää olekaan niin timmit:)


                        


Tämä; edelleen samat kriteerit ja sitten ihastuin noihin älykkäisiin kavennuksiin mekon edustassa. Tätä en nyt edes haaveile itselleni tekeväni...


                       


Tämä on sellainen neule, jonka oikeasti haluaisin nytkin itselleni. Helppo heittää päälle, kun tarvitsee jotakin lämmikettä, mutta ei kuitenkaan takkia ja klassisen kaunis. Tällaisia minulla oli nuorempana paljon ja itseni tekemiä tietysti.


                        


Tätä oikeasti mietin, tekisinkö aikuiselle pojalleni syntymäpäivälahjaksi, mutta kun en yhtään tiedä, pitäisikö tätä. Ja kun on lahja, se pitäisi olla yllätys ja eihän silloin voi kysyä haluaako. Mutta 25-vuotiaalle voisi mennä?


                        


Paljon oli muitakin kivoja malleja, mutta nämä olivat nyt itselleni ne ”tarpeellisimmat”.😇


Kommentit

 1. Kieltämättä lehti vaikutti kivalta kun nopeasti selasin kaupassa ja jonkin mekon näin jonka tekisin, en nyt yhtään muista oliko se joku noista vai joku muu. Katkaisin juuri viime vuonna Novitan tilauksen kun tuntui etten ehtinyt niistä ikinä tekemään mitään, joten nyt ainakin hetki ilman sitä :D Kirjastossa ajattelin käydä tämän lehden tarkemmin selaamassa jotta saa kokonaisvaikutelman, mutta vaikutti jo kivalta lehdestä ja jokin toppi myös houkuttaisi neuloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toppeja myös mietin, mutta ehkä jotenkin joutuisi noita lehden toppeja soveltaa, että saisin itselleni sopiviksi. Mutta kesäksi pitäisi jokin kesäasuste kyllä yrittää tehdä:)

   Poista
 2. Samat mallit miellytti silmää. Toppeja oli tosi paljon ja ne jää kyllä multa aina tekemättä kun eivät omalle kropalle sovi. Mutta yritän pysyä vielä hetken vanhojen lehtien ohejsisa kun niihin on jo langat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä käsityölehtiä on nyt tullut aika runsaasti, että tiuhaan tahtiin saisi tehdä, jos jokaisesta jotakin tekisi. Topit olisi kivoja, mutta tässä uusimmassa oli kyllä enemmän aika nuorille ja hoikille suunnattuja malleja. Tai ainakaan itselleni ei kyllä sovi tuollaiset lyhyet pallean peittävät röyhelöt:)

   Poista
 3. Minä olen nyt pari kertaa selaillut tuon lehteni, yrittäen epätoivoisesti keksiä, mitä siitä voisin tehdä. En ole keksinyt. Samalla tavalla moni neule on tosi kivan näköinen, mutta ei niin kovin, että alkaisin tekemään. Niitä kaarrokekirjoneulejuttuja katsoin, kun ajattelin, että olisiko tuollaisessa kevyemmässä neuleessa minulle käyttövaate. Olen edelleen epävarma, joten jätän hautumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä yhtä kaarrokeneuletta myös katsoin, lyhythihaista, ja sitten oli jokin lyhythihainen neuletakki, jota myös mietin tarvitsisinko, tulisiko käytettyä. Kun ei kaappiinkaan viitsisi tehdä.

   Poista
 4. Minä vähän petyin tähän uusimpaan, enkä löytänyt sieltä itselleni ainakaan vielä mitään. Sama kroppaongelma täälläkin; näyttää kivalta hoikan mallin päällä. Huomasitko, miten paljon nutrian väriä oli neuleissa. Laskin ne huvikseni ja olikohan niitä seitsemän kaikista 45 mallista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se se varmaan oli tässä lehdessä, että kauheasti värejä ei oltu kyllä käytetty. Oli tosiaan nutriaa ja minulle jäi vain tuo vedenvihreä mieleen, mutta voi olla, että sitä oli sitten enemmän taustoissa.

   Poista
 5. En ole koskaan saanut itseäni tekemään kesäneuleita. Ok, yhden kerran nuorena tein yhden puseron, mutta siitä on yli sata vuotta, joten sitä ei lasketa. Ihanilta näyttävät silti 🥰.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan en tehnyt muuta ennen kuin vain neuleita, villatakkeja, toppeja sun muuta käyttövaatetta. Tein kerran ihan täyspitkän mekonkin, kun ei kaupasta löytynyt sopivaa. Joten tämä sukankutominen on minulle aika uusi genre:)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä