Raitasukat kukkakirjailulla
Vaikka minulla onkin monta sukkaparia tehtävänä ja osa vielä suunniteltavana, silti täytyy välillä antaa mielen harhailla ja tehdä ihan jotain muuta. 
Halusin kokeilla Maija-langasta tehdä vaaleanpunaisella ja valkoisella raitasukat, joissa raidat ovat varsin leveät. Ja ehdottomasti halusin kirjailla sukanvarteen jotakin.
Ensiksi päädyin balettitanssijaan, mutta siitä tuli liian pieni, joten vaihdoin kukkakuvioon.


                                Väkisinkin minulle tulee kirjaillessa tunne, kuin olisin Jane Austenin romaanien yksi päähenkilöistä. Kun laitan pahvin sukkaan sisälle taustaksi ja aloitan kirjailemaan, tunne on kuin säätyläisnaisella, joka miettii jääkö ikuisesti vanhaksi piiaksi vai tohtiiko myöntää itselleen, että on tunteita läheisen suurmaanomistajan kartanon perilliseen. Eihän sellainen liitto olisi edes mahdollista ja minähän olen järkevä nuori nainen enkä antaudu tunteiden vietäväksi:):)


Oikeassa elämässä olen vanhan koulukunnan kodinhoitajan tytär. Kodinhoitajan, joka oli saanut oppinsa siltä ajalta, kun lakanat vielä keitettiin ulkona padassa. Joten minut on kasvatettu siihen, että kaikki silitetään ja mankeloidaan ja viikataan ja lakanat tosiaan vedetään niin, että ne aivan soivat:) Ja auta armias, jos lakanat, tyynyliinat, pyyhkeet, pöytäliinat jne eivät olleet oikein viikattuina ja oikea pääty esillä liinavaatekaapissa. Mutta totta kai ne olivat oikein, sehän oli kunnia-asia. 
Ja nuoresta pitäen minun piti ommella ja kirjailla kapioita, jotta on sitten vietävää talouteen, kun menen naimisiin. Kyllä, näitä minä tein, mutta tiedoksi, että en vielä tänäkään päivänä ole naimisissa:)
Onneksi kaikki tehtiin kuitenkin pilke silmäkulmassa ja toisaalta, eihän oppi mennyt hukkaan kuitenkaan. Voisin kuvitella, että aina jotakin tulee mieleen tuolta muistista, kun opettelen uutta tekniikkaa. Silmukointi; se taitaa olla oikea termi, kun kirjaillaan neuleeseen.

Voi olla, että kirjailen tähän vielä muutaman pienen kukan lisää, kun nyt kerran innostuin kirjailemaan. Se on itseasiassa aika rentouttavaa puuhaa, kun ei voi miettiä mitään muuta kuin kuviota ja seuraavaa silmukkaa...

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mustavalkoiset Unikkosukat

Lantionlämmitin tai peputin

Marimekon Unikkosukat