Simpukkareunussukka








Vielä jatketaan helpoilla perussukilla, mutta jotakin erilaista piti nyt tähän sukkaan saada. En ihan tavallista joustinta enää jaksanut tehdä ja jotakin piti keksiä tuohon reunaan. Novitan sivuilta silmiini sattui ohje simpukkareunuksesta, joka tuntui tarpeeksi helpolta kokeilla. Helppohan se olikin, vaikka paljon hitaampi aloittaa sukka näin. Ainut rasitus oli, kun tein sukkaa kaksinkertaisella langalla ja kun vedät lankoja virkkuukoukulla silmukoiden läpi, ainahan se toinen lanka jäi johonkin puolitiehen. Yhdellä langalla varmasti todella helppo toteuttaa.




Lankana Dropsin Nord ja väreinä viininpunainen ja vaaleanpunainen.

Novitan sivuilta löytyy simpukkareunukseen todella selkeä ohje.(https://www.novitaknits.com/fi/neulekoulu/novita-simpukkareunus)

Laitan tähän kuitenkin kuvia miten minä tämän tein.

Ensiksi loin 10 silmukkaa kahdelle puikolle; virkkuukoukku ja tavallinen pitkä puikko. Täytyy varata luontilankaa tarpeeksi, koska noihin simpukkakuvioihin sitä kuitenkin kuluu, kun joka välissä luodaan 10 silmukkaa lisää...

                      


Sitten vedettiin virkkuukoukulla lanka kaikkien silmukoiden läpi eli kannattaa luoda aika löyhästi eikä aloittaa kaksinkertaisella langalla niin kuin minä tein:)


                     


Sitten saikin vetää tavallinen puikko pois silmukoista ja ottaa puikolle läpivedetty silmukka ja nostaa
luotujen silmukoiden 1. silmukka puikolle, joten nyt niitä on kaksi. Tässä vaiheessa voi kiristää simpukan sellaiseksi kuin haluaa.



                       


Sitten luodaankin 10 silmukkaa lisää ja toistetaan niin kuin alussakin tehtiin.
Näitä simpukoita luodaan sitten niin paljon kuin on tarvetta. Minä loin 10, koska tarvitsin 50 silmukan verran. Jokaisesta simpukasta tulee siis 5 silmukkaa kaiken kaikkiaan...


                       



Tässä välissä jaoin simpukat tasaisesti sukkapuikoille ja aloin luomaan puuttuvat silmukat. Ensimmäinen silmukka kudotaan oikein, luodaan 3 uutta silmukkaa ja kudotaan oikein viimeinen. Tulee siis 5 silmukkaa yhdestä simpukasta. Jokainen simpukka kudotaan samalla lailla.







Tässä ei hirveän hyvin näy luodut silmukat, mutta tältä se sitten suurin piirtein näyttää, kun silmukat on luotu.




Tästä jatkoin sitten vaan sileää normaalisti, vähensin kylläkin 2 silmukkaa jossakin vaiheessa, että sain kokonaismääräksi 48, ja valmis sukka näyttää sitten tällaiselta.
Ihan simppeli perussukka simpukkareunuksella.
Ja kuten jo aikaisemmin mainitsin, Novitan sivuilla paljon selkeämmät ohjeet reunuksen teosta.




                            

Kommentit

  1. Kiva tuo simpukkareunus: pitääkin kokeilla :)
    Kauniit sukat tulikin 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva uusi tuttavuus tuo simpukkareunus. Ajattelin että johonkin pitkäänkin sukkaan olisi kiva kokeilla tuollaista reunusta tehdä, vaikka ylipolvensukkaan...

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä