Englanninlakusukat Kaupunkilanka Rotvallista







Tämä postaus kertoo enemmänkin siitä, mitä esitöitä englanninlakusukkien tekeminen vaatii. 

Valmiita sukkia en pysty vielä esittelemään, kun ne menevät joululahjaksi. Sitten jouluaattoiltana voin niistä kuvan tähän julkaisuun laittaa...
(Kuva valmistuvasta sukan varresta lisätty)

Mutta kuinka haastavaa onkaan tällaisten sukkien aloitus!

Ensiksi pitää valita mistä langasta alkaa tekemään ja siitä langasta tai vastaavasta pitää tietysti löytyä oikeat karkkivärit. No, sitä varten tarvitaan tietysti englanninlakupussi, jotta lankoja voidaan verrata itse karkkiin.

Avustaja sai tehtäväksi ostaa aidon melkein alkuperäisen Malacon englanninlakupussin. Vannotin häntä piilottamaan sen astiakaapin ylimmälle hyllylle jonnekin, jotta meidän 10-vuotias ei sitä vahingossakaan löydä:)

Samana iltana kahdentoista jälkeen minulle tuli sitten kova karkkihimo ja muistin tämän lakupussin. Mutta kuinkas ollakaan, avustaja oli piilottanut sen niin hyvin, että minäkään en löytänyt sitä!:) Jos kello ei olisi ollut niin paljon, olisin laittanut viestiä, että missä hemmetissä se lakupussi oikeen on;)

No, seuraavana iltana isäntä löysi sen samaisen kaapin päältä ja tiedusteli, miksi englanninlakupussi on siellä. Se on minun sukankutomistani varten, että älä koske siihen! Ai että sukankutomista varten pitää olla lakupussi?! Kyllä, ehdottomasti...et saa sitä avata.

Seuraavana iltana hellyin ja annoin isännän sen avata ja söimme yhdessä siitä puolet. Ja seuraavana iltana loput:):)


        


Tänään tuli langat ja ei ole mitään mihin vertaisin, ovatko sävyt oikein. Joten isäntä joutuu lähteä ostoksille...


                           


Tässä välissä otin kyllä mukaan myös varastoissani olevia lankakeriä, kun näytti pahasti siltä, että tilatuista langoista kaikki eivät oikein sopineet.


           


Isäntä osti jonkin erimerkkisen englanninlakupussin ja siellä sisällä oli tasan yksi vaaleansininen laku ja sekin oli kovin hailakan värinen. Tällä hetkellä minä olen kelpuuttanut nuo lankakerät, jotka ovat oikeanpuoleisessa kuvassa...mutta vielä yhden reissun joutuu isäntä tekemään. Keltainen ja oranssi ovat vielä hakusessa ja ehkä myös toisen merkkinen englanninlakupussi;)



                         


Sopiva keltainen löytyi sitten Novitan Muumitalo langoista ja Kaupunkilangan Rotvallista valitsin tuon oranssin.

Ohjeen näihin sukkiin löysin Ravelrystä, Anni H:n Lakusukat.

(https://www.ravelry.com/patterns/library/lakusukat)

Tästä ohjeesta piirsin vain ylös nuo kuviot, tulostimesta kun oli muste loppunut, ja muuten kudon ihan perussukan ohjeilla. Tämän verran voin näyttää valmistuvasta sukasta...jotain pitää jättää yllätykseksi jouluunkin:)


                               

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä