Lantionlämmitin tai peputin





Lankesin sitten kokeilemaan peputtimen tekoa, vaikka ajattelin, että en kyllä tähän hommaan rupia. Mutta kun oli pari kerää ylimääräistä Adlibriksen Socki-lankaa jo pitkään odottanut tekemistä, ne saivat nyt taipua lantionlämmittimiksi:)



                         


Jotenkin niin vierastan tuota peputin tai pyllytin-nimeä, vaikka ymmärränkin, että johdettu säärystin-sanasta. Säärystin jotenkin minusta antaa kuvan asiasta, joka kietoutuu säären ympärille, pyllyttimestä taas tulee mieleen jokin hiluvitkutin, jonka tarkoitus on korostaa ahteria:):) Siksi itse puhun mieluummin lantionlämmittimestä tai vaikka ahterinlämmitin...


                    

                          


Mutta itse lämmittimen tekemiseen. Minulla ei ollut hajuakaan montako silmukkaa laitan ja minkälaisen edes tekisin, joten päätin laittaa noihin sivuihin resorineulosta, että tarvittaessa joustaa. Muutaman kokeilun jälkeen päädyin sitten 180 silmukkaan ja kudoin 3,5 puikoilla. Molemmissa sivuissa on 26 silmukan verran resorineulosta. En kaventanut missään vaiheessa silmukoita, vaan päädyin tekemään vyötäröresoriin nauhakujan ja siihen virkkasin simppelin vaaleanpunaisen ketjusilmukkavyön. Eli oli mahdollisimman yksinkertainen ahterinlämmitin. Koko on suurinpiirtein sopiva 90-100cm:n mittoihin.

Vielä lisäksi alareunaan muutama kappale ystävän virkkaamia ihania kukkia...oli vaan pakko laittaa, kun näyttävät niin upeilta nuo kukat:)


         

Kommentit

  1. Hei! Teitkö nauhakujaa varten "napinlävet" vai pujotitko nauhan silmukoiden välistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein napinlävet noin puolessavälissä resoria aina nurjien silmukoiden kohdalla. Eli 2 oikein, langankierto ja 2 nurin yhteen.

      Poista
    2. Ja seuraavalla kerroksella lisäykset, niinkö?

      Poista
    3. Seuraavalla kerroksella kudot ihan normaalisti 2 oikein ja 2 nurin( langankierto ja nurin yhteen neulottu silmukka). Ei tarvitse muita lisäyksiä, kun on jo se langankierto ed kierroksella.

      Poista
    4. Kiitos avusta! Hyvin osasin sun neuvoilla ja tuli siistiä jälkeekin. Leppoisaa adventtiaikaa ja tulevaa joulua sinulle!

      Poista
    5. Olipas kiva kuulla! Koitin tosiaan tehdä mahdollisimman simppelin mallin, että olisi helppo tehdä ja ehkä sopisikin. Hyvää joulunodotusta sullekin!

      Poista
  2. Minäkin vierastan vähän noita pyllytin ja peputin ilmaisuja 😊 ahterinlämmitin kuulostaa paljon paremmalle 👍 Tosi nätin lämmittimen olet tehnytkin! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanotaanko, että ihan tuurilla tuli näinkin onnistunut ahterinlämmitin👍😁

      Poista
  3. Hei! Vielä lisää tarkennusta: kivaa oli saada kokonaissilmukkamäärä ja ohje vyötärönauhaan. Vaan oliko puikko siis pyöröpuikko? Tehdäänkö alareunaan joustinneuletta himpun verran? Ohje oli pikkaisen suurpiirteinen, vaan yritän tuolla pärjäillä, jos saan pikkaisen tarkennusta. Hamosen Korkeus lie jokaisen oma päätös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä ei tosiaan ihan varsinaiseksi ohjeeksi ollut tehtykään, ihan vain osviittaa, mitä minä tein, jos jotakuta sattuu mietityttään juurikin esim silmukkamäärät. Mutta ainahan voi tosiaan kysyä lisää ja kerron, mitä vain muistan:)
      Puikot olivat 3,5 pyöröpuikot ja ihan tuon Sockilangan paksuuden takia. Helmaan tein parisen senttiä vielä resoria 2 oikein, 2 nurin, että ei lähde rullaamaan ja jos ehkä vähän ehkäisisi helman lörpsähtämistä:) Hameen pituuden saa jokainen tietysti itse päättää, minä tein sen verran, kuin näistä kahdesta kerästä riitti. Pituus on lyhyt, mutta ihan pystyy legginsien kanssa vielä pitää.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä