Mustavalkoiset Unikkosukat





Netti on täynnä hienoja malleja Marimekon Unikkosukista, mutta minä en vain niinkuin osaa soveltaa ja käyttää niitä omatekemissäni sukissa. On jotenkin mielettömän vaikeata käyttää toisen suunnittelemaa mallia, vaikka siitä on hyvät piirustuksetkin; jotenkin, kun en tiedä miten siihen kuvioon on päädytty, en osaa sitten soveltaa sitä mitenkään.

Joten joudun joka kerta suunnittelemaan ja hahmottelemaan ihan alusta asti omat kuvioni, jos meinaan niitä sukkiin saada.


                       


Tässä muutama hahmotelma Unikkokukista, ennenkuin päädyin lopulliseen malliin...


   


Varteen laitoin ensin kukat alekkain, mutta jalkaterään sommittelin sitten kuviot limittäin. Varmaan ihan makuasia kumpi on parempi.


                           


Kutomisessa piti sitten olla tarkkana ettei kuvio ala kinnaamaan, mutta en jaksanut nyt tähän hätään opetella mitään tikapuutekniikkaa, joten ihan perinteisesti mentiin nyt. Eli langankiertoa toistensa ympäri nurjalla ja joka kerta eri kohdassa, ettei näy oikealla puolella. Ei mitenkään rentouttavaa...


          

Kommentit

  1. Moikka! Onko sulla ohjetta näihin sukkiin? 😍😍

    VastaaPoista
  2. Hei! Ei valitettavasti mitään valmiiksikirjoitettua ohjetta, mutta noissa kuvissa näkyy nuo kukat piirrettynä, jos vaan saa selvää. Kuviossa on silmukoita 16 eli riippuen, miten haluat niiden väliin väliä, laitat sen mukaan silmukoita. Minulla taisi varressa olla peräti 72 silmukkaa; on tiukka käsiala ja sen verran tuo kuvio kuitenkin supisti neulosta. Jalkaterässähän voi vähän pienentää kukkakuviota tarpeen mukaan. Lankana tosiaan Novitan Nallelanka.

    VastaaPoista
  3. Kauniit sukat oletkin saanut suunniteltua 🤍 Itselleni on myös ongelmallista tehdä aina valmiin ohjeen mukaan. Yleensä ei millään oikein osaa/jaksa noudattaa ohjeita ihan suoraan. Kaikkein paras on, kun voi itse suunnitella ja tehdä, vaikkapa vaatimattompiampiakin toteutuksia. Saati sitten tällaisia monimutkaisempia. Mukavaa alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ennen kudoin suuritöisiä neuleita ja aina ohjeen mukaan. Nyt kun kudon lähinnä vain sukkia, en enää osaakaan ohjeitten mukaan tehdä; aina pitää itse jotakin suunnitella. Ihan uusi aikakausi nyt kutomisessa:)

      Poista

    2. Onpas tosi kauhniit sukat👍

      Poista
  4. Tosi kauniit unikot oot saanut aikaiseksi ❣️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä