Raitalankaprojektit

 Nyt pitäisi ottaa työn alle nämä Novita 7 veljeksen raita- ja pätkälangat, joita olen jemmannut jo riittävän kauan. En ole millään keksinyt mitä niistä tekisin ja vaikka nyt ovatkin vähän paksuja lankoja ajatellen, että kesää kohti mennään, ei haittaa, näistä nyt tehdään:)

Otan värin kerrallaan ja koitan etsiä sille sopivan yksivärisen, jonka kanssa yhdistän, ja sitten koitan saada niistä vielä siedettävät sukat.

Ensimmäiseksi otan käsittelyyn tämän auringonkirjavan kerän ja luonnonvalkoisen. Laitan kuvaa kun on valmista.


                         Tällaisen vempaimen ostatutin isännällä, kun kävi Lidlissä:) Nimeltään luonnosprojektori ja kuvittelin, että siitä olisi apua, kun haluan jonkin kuvan piirtää paperille netistä ja sommitella siitä sukkaan sopivaa kuviota. En ole vielä kokeillut, joten en tiedä onko ihan susi vai kenties käyttökelpoinenkin...                           


                           Isäntä teki suursiivouksen laatikoissaan ja minulle tuli sitä myöten ylimääräisiä muovitaskuja. Nyt saan vihdoinkin käsityöohjeeni jonkinlaiseen järjestykseen etteivät vaan seilaa irtonaisena hyllyillä. Tietysti ne pitää ensin tuonne taskuihin järjestellä...                          

Kommentit

 1. Ihania kirjavia lankoja! Oletko tehnyt räsymattosukkia? Niissä voi yhdistellä mitä kummallisempia värejä samoihin sukkiin. Minullakin "nousee" puikoille seuraavaksi yksiväristä ja kirjavaa yhdessä.
  Aurinkoista iltaa ja mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Olen tehnyt tasan tarkkaan yhdet räsymattosukat ja nekin tein kirjavasta ja yksivärisestä. En ihan tarkkaan ole perehtynyt, miten tehdään kun kudotaan kahdella kirjavalla; vaihdetaanko silloin lankaa joka kerroksella?
  Mukavaa viikonjatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Ei kai niissä sukissa mitään "pakko tehdä tietylla tavalla"-juttua ole. Rivin tai kahden vaihdoilla, tai toista aina yksi ja toista kaksi. Miten itse haluaa. Voi tulla hauskoja yllätyksiä!
   (Aloin tekemään elämäni ensimmäisiä "broken seeds"-säärystimiä. Aika haalea kirjava lanka, mutta mukavalta näyttää.)

   Poista
  2. Laitahan kuvaa sitten noista säärystimistä! Broken seeds on myös mukava tekniikka ja tulee mielenkiintoista jälkeä👍

   Poista
 3. Erikoinen vempain. Jään oottelemaan, mitä sillä syntyy.
  Se on kumma, miten nuo kirjavt tosiaan jääkin sinne kaappiin pyörimään. Kuviosukkiin yleensä tarvii vaan niitä yksivärisiä. Minulla on menossa siitä uusimmasta Novita -lehdestä ne vähän sahalaitakuvioiset raitalanka/ yksivärinen sukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei olekaan tuota uusinta Novitalehteä, joten jään odottamaan, että näen kuvan noista uusista sukistasi sitten valmiina:)
   Se on jännä, kun odottaa innoissaan, että saa tällaisen uuden vempaimen, mutta sitten kun sen saa, ei jaksakaan testata sitä. Mutta kerron kyllä sitten oliko siitä mihinkään...

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Eläinkuvioiset villasukat

Marimekon Unikkosukat

Mustavalkoiset Unikkosukat