Värikokeilua harmaan sävyissä





Näiden sukkien tekemiseen liittyy hieman draamaa; sellaista itkua ja hammastenkiristystä😅 No ei nyt sentään, mutta yllättävää mietittävää ja pähkäilyä kyllä oli.

Värien valinnassa ei ollut mitään ongelmaa. Keskiharmaa ja mustahan sopivat aina ja taasen kerran Gjestal Maija-langasta löytyi sopiva vaaleanpunainen. Sävy taitaa olla vaalea vanharoosa, jos oikein muistan, ja jotenkin se teki näihin sukkiin mukavan usvaisen sävyn.


Kuviot ovat kaikki joko 4:llä tai 8:lla jaollisia, joten nekin sopivat hyvin yhteen. Aloituksessa on 64 silmukkaa enkä kavenna missään vaiheessa, en edes jalkaterässä. Olen huomannut, että oma käsialani aina hieman tiivistyy kirjoneuleessa, joten tuo 64 ei ole ollenkaan liikaa.


                           


Jotenpa, loin silmukat ja aloin tekemään 1 o, 1n resoria ja jatkoin siitä kuvioihin ja vaihdoin väriä aina mallikerran jälkeen. Mustassa kuviossa huomasin ensimmäisen kerran, että kuviot eivät menneet tasan, mutta ajatukseni olivat jossakin muualla enkä oikein tätä asiaa sisäistänyt.

Jatkoin siis tekemistä ja vihdoin vaaleanpunaisen kuvion kohdalla tajusin, että ei stemmaa ja aloin tarkistamaan alusta ja huomasin, että ongelma oli ollut jo siellä. Siinä sitten aikani ihmettelin, miksi en ollut tuolloin asiaa tajunnut.


                            


Sitten alkoi päässälasku; onko 64 jaollinen neljällä? Entä kahdeksalla? Jossain vaiheessa jo ajattelin, että eihän se ole, että miten olin luullut, että 4 menisi tasan 64:ään😅 Kunnes tajusin, että onhan se muissakin näissä sukissa mennyt tasan ja piti oikein suorittaa kertolasku 16 x 4, että uskoin asian. Missä siis vika?

Oliko minulla tippunut silmukoita matkan varrella? Vai olinko kenties kaventanut huomaamattani? Tarkistin resorinkin ja se oli ihan oikein eli minulla kesti todella kauan tajuta, missä vika.


                             


Resorihan oli jaollinen 2:lla ja kun tarkistin, olin luonut vain 62 silmukkaa eli ei ollut häirinnyt siinä vaiheessa yhtään. Mutta nyt häiritsi ja tympäsi. Nyt piti miettiä, pitääkö purkaa (ei kiinnostanut yhtään) ja toisaalta, jos en purkaa, tuleeko virhe kummittelemaan myöhemmin.


Ratkaisin asian niin, että kantapäätä tehdessä siirsin silmukoita niin, että lepäämään jäävillä puikoilla oli 16 s  ja kantalapun tein 30 silmukalla, 15 s/puikko. Kiilakavennukset tein sitten niin, että näille puikoille jäi 16 silmukkaa/puikko. Ja ihan hyvältä ja tarpeeksi leveältä näyttää tuo kantapää onneksi. Ja istuukin jalkaan👍


                             


Takaosassa kuviot eivät mene varressa tasan, mutta onneksi kuvio on muutenkin tällaista siksakkia, että tällä kertaa ei minua haittaa. 

Mutta johan työllistivät nämä sukat!🙄😁


                               

Kommentit

  1. Olen myös sitä mieltä, että neulominen (ja neulesuunnittelu) kehittää mm. loogista ajattelua, ja matemaattisia taitoja. Tämä väriyhdistelmä on kyllä lempparini! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja tämä harrastus on kyllä parasta aivojumppaa. Toivottavasti saadaan vielä kauan harrastaa tätä:)

      Poista
  2. Kyllä saa välillä päänvaivaa yksinkertaisista asioista, kun ei ajatus kulje millään. Minulle on käynyt vastaavia juttuja. Eniten ärsyttää, jos tekee sukat peräkkäin ja tekee sen kakkossukan eri tavalla.
    Nämä sinun mallit ja värikokeilut alkavat olla jo ihan sinun omaa "tavaramerkkiä" ja tunnistettavia, jos näkee vaikka instassa muiden juttujen seassa :)
    Minun pitäisi nyt pureutua niihin toivottuihin Hattivatti -sukkiin, mutta jotenkin tuo neulominen on ollut koko kesän kovin jähmeää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MIelenkiinnolla odotan niitä Hattivattisukkia! En ole nyt yhtään kyennyt seuraamaan toisten blogeja, joten en vielä tiedä millä mallilla sukat ovat. Seuraavaksi siis lueskelemaan blogiasi:)
      Itsekin jo vähän mietiskelin, että pitäisikö tässä jo alkaa tekemään jotakin muutakin mallia, mutta kun aina löytyy uusia värejä, joita ei ole vielä kokeillut...

      Poista
  3. Välillä pähkäilen vastaavia ongelmia yksinkertaisempien kuvioiden kanssa. En vain osaa päästää noita käsistäni ennen kuin olen löytänyt ratkaisun tehdä kaksi säädyllistä sukkaa. Ei aina niin helppoa 🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan hyvä tyyli tehdä asiat loppuun, vaikka vähän joutuisikin puurtamaan asian parissa. Minä olen vähän antanut itseni tässä suhteessa repsahtaa ja koska en siitä ainakaan vielä kauheasti kärsi, ryhdistäydyn aina välillä vain:)

      Poista
  4. Harmaa, pinkki ja valkoinen on aina takuuvarma yhdistelmä. Oikein kauniit sukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kiitoksia! Kiva kuulla myöhemmin, mistä ihmiset pitävät eniten, kun tarkoitukseni on tehdä pieni galluppi:)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä