Twilight- ja Nummisukat, osa II




Juhannuksen aikana sain Twilight-sukat valmiiksi. Sää oli upea ja pystyin istua terassilla ja kutoa ja kun tuli liian lämmintä, siirryin pihalle ulkovajan eteen varjoon, jossa tuuli viilentää sopivasti lämpimällä ilmalla. 

Me kun emme paljoa reissuihin pääse, olemme alkaneet sanomaan, että olemme mökillä, kun istumme vajan edessä ja juomme päiväkaffit tai muuten vaan vietämme aikaa. Jos joku kysyy missä toinen on, vastaus on että mökillä:)
Tänne mökille siirtyminen vaatii vain tarkan suunnitelman, koska itse tarvitsen oikean korkuisen rahin jalkojen alle ja pehmusteet mukaan, ja sitten vielä koko kutomisarsenaali ja tietysti poppivehkeet (puhelin ja kuulokkeet). Joten tarkkaan täytyy pakata, että ei tarvitse monta kertaa kävellä talolta mökille. Suolavedet ja muut juomat täytyy kuitenkin hakea erikseen, jos ei nyt joku niitä minulle tuo. Jos istun tässä vielä, kun isäntä tulee töistä, tuo hän minulle ruoan tänne ja liittyy myös seuraani. Oikein on mökkitunnelmaa silloin...







Mutta Twilight-sukkiin...
Päädyin sitten kutomaan ne 72 silmukalla ja valepalmikkoresorin jälkeen eri kuviot yhdellä lankakerällä. Kuviot eivät ole omaa käsialaani, vaan olen löytänyt ne netistä. Kauniita kukkakuvioita löytyy paljon ihan ristipistotöistäkin ja hieman niitä muuntamalla sopivat neuletyöhönkin. Apilakuvio taisi olla Tanssivat puikot-blogista.
Kavensin sopivin välein silmukoita niin, että kantapäähän päädyttäessä oli 60 silmukkaa. Mikä parasta, yhdellä ja samalla kerällä kuvioita kudottaessa ei jää myöskään paljoa pääteltävää, ihan muutama hassu langanpää, kun olin katkaissut langan sopivaa värikohtaa etsiessä.
Värit sain melko lailla samanlaisiksi molemmissa sukissa, vain varret hieman poikkeavat toisistaan, kun kuvioväri ei ollutkaan joka kohdassa saman pituista, mitä ensin luulin. Mutta ei pahasti häiritse silmää, joten saavat jäädä näin.




Nummisukista on toinen valmis ja toinen aluillaan. 
Näihin laitoin 80 silmukkaa varteen ja kavensin sopivin välein niin että kantapään kohdalla oli sitten 68 silmukkaa. Hieman tässä joutui miettimään mikä määrä silmukoita olisi sopiva, jotta ei liian kapeaa tule, mutta nämä mahtuvat kyllä minulle, jolla ei niin sorja sääri ole. Silti sanoisin, että paremmilta näyttävät hieman kapeammassa jalassa.
Täysin erilainen sukka tuli Twilightiin verrattuna, mutta molemmat ovat omasta mielestäni omalla tavallaan kauniita. Twilight-sukka on energinen ja piristävä sukka, kun taas Nummisukka on monikäyttöinen maanläheisine väreineen ja sitä voi hyvin käyttää nilkkureiden kanssa. Pidän siis molemmista, mutta jos pitäisi suosikki valita, varmaan nyt valitsisin Twilight-sukan.
Jos sinun pitäisi valita, kumpaan päätyisit?




Å

Valkoinen kuvio sukassa on ihan puhtaanvalkoinen, mutta en onnistunut saamaan sitä luonnonvalossa kuvassa siltä näyttämään. Taittaa kovasti vaaleansiniseen, mitä se ei siis ole. Tähän on varmasti jokin niksi olemassa, mikä minulle valkenee muutaman vuoden kuluttua...













Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Sadonkorjuusukkien ilmainen ohje

Mustavalkoiset Unikkosukat

Varpu-sukat eri väriyhdistelmillä